Concert Grace Jones verplaatst

Het concert van Grace Jones op dinsdag 13 april 2010 is verplaatst van de Heineken Music Hall in Amsterdam naar Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig of kunnen worden geannuleerd. Er zijn nog kaartjes te koop aan de kassa van Vredenburg. Vorig jaar schitterde ze in Paradiso. In de jaren ’70 brak Jones door, aanvankelijk als queen of disco, later new wave met een eigen unieke visuele stijl. Vooral haar kapsel – de zogenaamde flat top – baarde opzien, want zo lieten in die jaren alleen mannen zich knippen.

Grace Jones werd in 1948 geboren als Grace Mendoza en werd een Jamaicaans supermodel, later zangers en actrice. In de jaren ’80 gold ze met haar androgyne verschijning als een van de grootste stijliconen. Ze was in die jaren de muze van Andy Warhol en ging vaak met hem naar de legendarische Studio 54 in New York. Als filmster deed ze goede zaken als bad girl in de James-Bond film ‘A View to Kill’, waarin ze aan het eind overigens als good lady de wereld mee helpt redden. In de jaren ’90 zat het niet mee met de zangeres die nogal eens pittig tekeer kon gaan tegen de buitenwereld, maar in 2008 kwam ze terug met het album ‘Hurricane’.

Lees ook:Grace Jones maandag met autobiografie in Amsterdam
Lees ook:Grace Jones terug in the spotlights
Lees ook:Transgender-actrice Holly Woodlawn overleden
Lees ook:Twee homo-diva’s op Night of the Proms in Gelredome en Ahoy
Lees ook:Will & Grace vanaf 3 oktober met16 nieuwe afleveringen op de buis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>