Gay pride feesten moeten wijken voor ‘voetbal-fans’

En ja hoor, de traditionele jaarlijkse rel voorafgaand aan de Gay Pride Amsterdam 2007 is weer een feit. Alleen blijken nu enkele gay-feesten te moeten wijken voor Engelse hooligans. Ik dacht toch dat bij de laatste slooppartijen de horeca het nu ook zat was dat bij iedere keer weer deze voetbal feesten weer uitmonden in rellen en rotzooi? Ik denk dat de gemeente nog even terug moet denken aan de Gay Games in 1989 toen konden halverwege deze feestweek een groot aantal agenten naar huis gestuurd worden, omdat alles zo relaxed verliep! Parool: ”Je maakt mij niet wijs dat nu plotseling wordt ontdekt dat er gelijktijdig een voetbaltoernooi is,” zegt Hugo Braakhuis van Pro Gay. ”Mensen hebben energie en geld gestoken in de voorbereiding van feesten. Nu worden de spelregels veranderd.” Braakhuis wil dat de gemeente het stadsdeel onder leiding van Els Iping (PvdA) corrigeert. ”Het kan toch niet dat Iping kiest voor de hooligans en niet voor de eigen gays?” Een gemeentewoordvoerster vindt de kwestie ‘een zaak van het stadsdeel.’

Lees ook:Homobar Arc Amsterdam gaat weer open
Lees ook:Gay Pride Amsterdam is nog altijd broodnodig
Lees ook:Stadsdeel Amsterdam Centrum weer in de bocht: vlaggen verboden.
Lees ook:Gay Amsterdam moet weer gaan swingen
Lees ook:Amsterdam maakt vuist tegen jongerenterreur

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Gay pride feesten moeten wijken voor ‘voetbal-fans’

  1. Sal

    laat ze lekker rondom de arena rellen

      /   Reply  / 
  2. FR

    Terecht, doe die onzin maar thuis ofzo, moet iedereen per sé zien: KIJK IK BEN GAY?!

    Ik heb nix tegen homo’s maar ze hoeven het niet zo extreem te doen, zie je hetero’s over straat lopen van kijk ik ben hetero? nee, dus kap met die bullshit

      /   Reply  / 
  3. Sal

    Zucht FR maar hetero’s mogen dagelijks laten zien dat ze hetero zijn o.a. bij kerkdiensten, in reclames, op party’s en seks op archiefkasten schijnt ook een smulrijk onderwerp van gesprek in de meest saaie kantoren

      /   Reply  / 
  4. Jasper N.

    Beste mensen, weest niet bevreesd.

    Het gaat er dit jaar anders aan toe dan voorheen, tijdens de gay pride, die ook niet meer zo heet; het festival (want dat is het) gaat voortaan georganiseerd worden onder de vlag “Amsterdam Pride”.

    Het is niet langer de protestmars die het vroeger was – de gays vs. het establishment; een aantal homo’s (en lesbo’s) zijn inmiddels onderdeel van dat establishment. Tegenwoordig gaat het er meer om dat homo’s op 1 dag in het jaar zich geen zorgen hoeven te maken over hoe extravagant ze zijn. Dat geldt overigens alleen voor hen die de aanvechting ervaren zich overdreven gay te uiten; de meeste homo’s leiden liever het ‘bedekte’ leven dat ze de andere 364 dagen van het jaar ook leiden.

    Laat daarom niemand zich misleiden door de focus van de media – de meeste homo’s zijn NIET zoals de types die je op de (extreme) bootjes ziet. Je moet eigenlijk ook wel een onwijze plaat voor je harses hebben om dat met droge ogen te kunnen ontkennen.

    1 weekend mogen we openlijk homo zijn. Ik beloof dan ook alle (closet-)holebifoben: vanaf maandag 6 augustus zal ik uitsluitend de hand van m’n vriendje vastpakken in het publiek domein als ik zeker weet dat niemand kijkt.

      /   Reply  / 
  5. een van de gedupeerde

    volgens meer zijn er wel meer redenen, meneer braakhuis schijnt zijn rekeningen niet te betalen aan leveranciers, en ook die klachten komen bij de juiste personen terrecht, weg met die vent en zet er een betrouwbaar iemand neer die voor de gays wel een eerlijk evenement kan organiseren.
    Straks wil niemand meer leveren en wie zijn dan de dupe? Juist, degene voor wie het allemaal bedoeld is en niet de zakkevuller.

      /   Reply  / 
  6. GF

    De gemeente heeft een steek laten vallen en dit is toch het zoveelste bewijs dat stadsdeel centrum NIET werkt?
    Overigens, wat is er mis met extravagante homo’s die eens per jaar op een bootje te zien zijn? Iedereen in dit land mag toch zo groot, klein, gek, saai,…zijn als ie wil?
    Het is goed dat er dit jaar gesleuteld wordt aan de formule van de Pride, maar als er mannen zijn die een keer per jaar met hun torso op een boot willen pronken, what’s the problem?
    Laat mensen zichzelf zijn, hoe gek ze ook doen. En als je ‘t niet wil zien, nou kijk dan niet!
    Ik dacht dat we in dit land voor Vrijheid & Gelijkheid waren, toch?

      /   Reply  / 
  7. Baris Wanschers

    Inmiddels zijn we een week verder, is er al weer wat bekend? Ik ben het trouwens helemaal eens met Jasper N: het is niet enkel een dag van extremen en gespierde jongens in te kleine zwembroekjes. Het is ook – en dat is veel belangrijker – een dag waarop alle homo’s zichzelf kunnen zijn. En of je dat nu bent op een bootje in je nakie, of gewoon op een terrasje met je vriendje.. dat maakt niet uit. Voor mij geldt ook dat ik nooit hand in hand zal lopen met mijn vriendje, behalve op zo’n dag als dit. Heerlijk toch?

      /   Reply  / 
  8. thinkfirst

    hoezo lopen hetero’s niet te koop met hun geaardheid?? Kijk es goed om je heen man, je word ermee doodgegooid, stellen die elkaar aflebberen, sex in het openbaar (Vondelpark).
    Je kan niet naar een concert of party zonder dat die ‘mannetjes’ op jacht zijn naar de vrouwtjes en dat word echt niet onder stoelen of banken geschoven….maar laat een homo zoiets doen en je krijgt dit soort reacties! Think again vriend…..

      /   Reply  / 
  9. thinkfirst

    Dit slaat overigens op FR…..

      /   Reply  / 
  10. roman spong

    Die Braakhuis is echt zo fout voor dit! Ik had een vriendje wat er achter de bar stond en ze moesten echt bukken als er net voor opening weer een deurwaarder stond echt niet normaal. Belastingen,zelfs het nuon en heineken ja wie krijgt er geen geld, en steeds politie in de zaak voor van alles en nog wat.Gelukkig is mijn vriendje daar nu weg;naar een echt bedrijf”zoals hij het zelf zei. Ik denk dat iemand waar we trots op kunnen zijn dit moet organiseren. En niet iemand die van zijn eigen zaak zo een giga bende maakt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>