Irene Hemelaar onderscheiden voor inzet LHBT’s en vrouwen

IMG_20160524_150712Irene Hemelaar is vrijdag door de Amsterdamse burgemeester Van der Laan onderscheiden met de Frans Banninck Cocqpenning, een erepenning voor mensen die zich tenminste twaalf jaar ‘bijzonder verdienstelijk’ hebben gemaakt voor Amsterdam. Hemelaar vertrekt als directeur van stichting Amsterdam Gay Pride en wil voorzitter van de vakbond FNV worden.

Sinds 2005 zet ze zich in voor lesbische zichtbaarheid binnen de homobeweging, wat later de LHBT-beweging ging heten. Vorig jaar was ze vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties en in oktober sprak ze in die rol de algemene vergadering van de VN in New York toe over mensenrechten van roze vrouwen. In 2013 werd Hemelaar genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar, een verkiezing die wordt georganiseerd door Het Parool en AT5.

Lees ook:Lobbybezoek Oekraïense homorechtenorganisatie voor referendum
Lees ook:LGBT-mensenrechtenexpert VN krijgt opnieuw steun
Lees ook:Intersekse in de schijnwerpers bij de VN
Lees ook:VN: Onafhankelijk Expert LGBT-mensenrechten mag blijven
Lees ook:COC wil structurele aandacht voor homorechten bij VN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>