COC Limburg geschokt: drag queens belaagd in Maastricht

IMG_20160520_150114In Maastricht zijn zaterdagavond drie drag queens op straat belaagd. Ze hadden opgetreden in Café Rosé van COC Limburg en werden op de Grote markt door een groep jongeren lastig gevallen: ze plaatsten discriminerende opmerkingen en werden handtastelijk. De politie was snel ter plaatse, maar grepen volgens ooggetuigen niet in.

‘Betrokkenen kregen de indruk dat er van de kant van de politie zelfs enig begrip was voor de handelwijze van de jongeren’, meldt COC Limburg. De politie zou de drie drag queens hebben gezegd dat ze ‘maar weg moesten gaan’ en dat ze ‘een reactie konden verwachten als ze er zo uitzagen.’ De Limburgse politie wees de kritiek van de hand. COC Limburg wil nu dat politie en gemeente het incident nader te onderzoeken: ‘mogelijk is er voor de gemeente en haar meewerkers lering uit te trekken voor de toekomst.’ Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch gaat de minister van Veiligheid en Justitie vragen stellen over het voorval.

Lees ook:Drie mannen naar ziekenhuis na drugsgerelateerd incident in homosauna Londen
Lees ook:Lady Galore met honderd Drag Queens in X-mas Lipdub video
Lees ook:Rotterdam: huisarrest voor meisjes die lesbisch stel mishandelden
Lees ook:UvA Pride vrijdag 6 juni: Drag Queens & Drinks
Lees ook:Arnhem: twee homo’s mishandeld met betonschaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>