COC Limburg genomineerd voor gouden mensenrechtenprokkel 2016

IMG_20160525_151758Iedere tweede week in juni wordt er in Nederland ‘geprokkeld‘: prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. De Prokkel werd in 2008 bedacht, om meer kennis over elkaar te bevorderen, waardoor er meer begrip voor elkaar kan ontstaan. Mensen met een verstandelijke beperking worden vaak gediscrimineerd en onderschat.

Jaarlijks vinden er veel Prokkels plaats, dit jaar ook bij COC Limburg: op 9 juni op haar hoofdkantoor in Maastricht vindt een prokkel tussen LHBT’s en mensen met een verstandelijke beperking plaats. Samen met prokkelstagiairs voeren vrijwilligers van COC Limburg lichte taakjes uit en gaan met elkaar in gesprek. Uit ruim 300 initiatieven werd dit genomineerd voor de gouden mensenrechtenprokkel, die op 1 juli in Utrecht wordt uitgereikt.

Lees ook:COC Limburg wint zilveren mensenrechtenprokkel 2016
Lees ook:Oranje Fonds doneert COC voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:‘Begeleiding zonder Stempel’ – instrumentenbox LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Zonder Stempel: website voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Arnold Boekhoff is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>