Paus staat achter Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis

IMG_20160602_125337De paus heeft zich achter Kim Davis geschaard, de ambtenaar in de Amerikaanse staat Kentucky die het boterbriefje weigerde uit te delen aan koppels van hetzelfde geslacht. Tijdens een persconferentie in het vliegtuig terug naar Rome sprak hij zich na een vraag van een journalist over de dame in kwestie zich klip en klaar uit voor de vrijheid van geweten.

De paus vloog terug naar huis na een tiendaags bezoek aan Cuba en de Verenigde Staten. benadrukte dat gewetensvrijheid een fundamenteel recht is: elk hof dient dit te respecteren, omdat anders iemand een mensenrecht wordt ontzegd. ‘Het is een recht en als we vrede willen, moeten we dit recht eerbiedigen.’ Tijdens zijn toespraken voor de VN en de Amerikaanse Senaat sprak hij zich in veel subtielere bewoordingen over roze zaken uit.

Lees ook:Misbruikslachtoffers: ‘gesprek met paus schijnheilig gedoe’
Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Paus haalt uit naar ‘moraal van porno en geweld’
Lees ook:Beyoncé voor homohuwelijk
Lees ook:Visum VS ook voor getrouwde homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>