Stichting Welzijn Ouderen Arnhem krijgt als eerste welzijnsorganisatie de Roze Loper

IMG_20160529_141921De Roze Loper, een keurmerk voor LHBT-vriendelijke ouderenorganisaties, wordt deze maand voor het eerst uitgereikt aan een welzijnsorganisatie: Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA). Het is ook de eerste Arnhemse organisatie dat dit keurmerk ontvangt die de burgemeester van Arnhem op woensdag 23 september uitreikt.

IN 2008 reikte COC Nijmegen de eerste zes Roze Lopers uit aan homovriendelijke oudereninstellingen. Sindsdien heeft Roze 50+ (een samenwerkingsverband van het COC en de ouderenbond ANBO) de ‘Roze Loper Tolerantiescan’ ontwikkeld. Tot nu toe was die scan bedoeld voor zorgwooncentra, maar nu is die ook geschikt gemaakt voor welzijnsinstellingen. In ons land leven circa 400.000 LHBT-ouderen, die in of kort na de Tweede Wereldoorlog werden geboren, toen homoseksualiteit nog taboe was. Roze 50-plussers hebben dan ook niet vanzelfsprekend een (roze) netwerk en als ze door ouderdom minder mobiel worden en er niet meer op uit kunnen, kan dat leiden tot sociaal isolement.

Lees ook:Geer en Goor samen op Roze 50+ boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Zorginstelling Humanitas Rotterdam krijgt Roze Loper
Lees ook:Roze Loper voor Sint Anna Klooster Eindhoven
Lees ook:Eerste internationale Roze Loper voor Duitse zorginstelling
Lees ook:Roze ouderen voelen zich welkom in zorginstelling met Roze Loper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>