Australische transman werd zwanger en baarde kind

imagesEen transman in het Australische Melbourne heeft een kind gebaard, door zijn transitie van vrouw naar man tijdelijk stop te zetten. De nu 41-jarige A.J. Kearns en zijn toenmalige partner Zu White hadden al een zoontje, maar door complicaties tijdens de geboorte besloot Kearns dat hij het tweede kind zou dragen. Na drie jaar als man te hebben geleefd, stelde hij zijn fysieke transitie uit.

‘Ik besef dat mijn verhaal verwarring kan wekken’, zei hij, ‘maar ik zie het simpelweg zo: mijn lichaam was nog in staat nieuw leven te produceren.’ Hij zag er tegenop dat zijn psychiater te vertellen, bang als hij was dat de arts hem ‘niet trans genoeg’ zou vinden of het zou opvatten als wens om toch vrouw te zijn. Mr. Kearns, zelf beeldend kunstenaar, heeft zijn zwangerschap en transitie twee jaar lang iedere maand laten vastleggen door fotograaf Alison Bennett.

Lees ook:Handboekje voor de transseksuele vrouw
Lees ook:John Mayer: ‘Ik was een meisje’
Lees ook:‘Transgender zijn is hetzelfde als lijden aan anorexia’
Lees ook:Homokoppels kunnen ooit mogelijk bij VUmc terecht voor ivf-draagmoeder
Lees ook:Libra trekt transfobe reclamespot terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>