Nominaties John Blankensteinprijs 2014 bekend

IMG_20160525_151149Op zaterdag 11 oktober, de dag na de nationale Coming Out Dag 2014, zal Karin Nederpelt-Blankenstein om 10.00 uur de winnaar bekend maken van de John Blankensteinprijs 2014, de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. De prijs, genoemd naar de eerste voetbalscheidsrechter in Nederland die uit de kast kwam John Blankenstein (1949-2006), ging in 2013 naar ‘ADO in de maatschappij’. De jury van de John Blankensteinprijs 2014 wil dit keer met haar nominaties het belang van voorlichting en veiligheid op scholen benadrukken (bron: persbericht).

 De nominaties zijn:

  • Het Peer to Peer project, uitgerold op het Maris College en het Knooppunt
  • Het ROC Mondriaan, afdeling Welzijn en Zorg
  • Het Hofstad College

De prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs ingesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag een organisatie, persoon of groep personen in het zonnetje wil zetten vanwege hun bijdrage aan homo-emancipatie in de Hofstad. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden. Na het bekendmaken van de winnaar worden traditioneel 13 regenboogvlaggen aan de Hofvijver gehesen. Op 11 oktober rijden de trams en bussen in Den Haag met regenboogvlaggen. Na het hijsen van de vlaggen wordt een poging gedaan om het record ‘Uit de kast komen’ van 2013 te doorbreken. COC Haaglanden is met een informatiestand bij de Hofvijver (tegenover de Gevangenpoort) aanwezig.

De prijs bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro en zal op Paarse Vrijdag 12 december, de dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren, aan de winnaar worden uitgereikt. Paarse Vrijdag is in Nederland de tweede vrijdag van december.

 

 

Lees ook:Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2014
Lees ook:Den Haag wint internationale LHBT-prijs
Lees ook:John Blankensteinprijs: nominaties 2016 bekendgemaakt
Lees ook:ADO Den Haag in de Maatschappij wint John Blankensteinprijs 2013
Lees ook:Aanmeldingen Haagse homo-emancipatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>