Mannen in Egypte gearresteerd vanwege homohuwelijk op video

Kaart_AfrikanlIn Egypte zijn een aantal mannen gearresteerd, nadat ze te zien waren geweest in een video van een onofficiële trouwceremonie van twee mannen. Het huwelijk werd in april gesloten op een boot op de Nijl. Het filmpje verscheen onlangs op social media, waar menigeen in een reactie opriep te achterhalen wie de mannen waren en ze ter dood te veroordelen.

De politie ging op onderzoek uit om de bewuste mannen te identificeren en claimde dat de bruiloft en criminele daad was, omdat de beelden ‘vernederend, betreurenswaardig waren en Gods toorn zou ontketenen’.  Tot nu toe zouden zeven mannen zijn gearresteerd en van twee van hen de identiteit zijn achterhaald. Ze zullen medisch worden onderzocht, om te zien of ze anale seks hebben gehad en worden aangeklaagd ‘voor aanzetten tot losbandigheid en verspreiden van beelden die de publieke moraal aantasten’. Homoseksualiteit is illegaal in Egypte. Eerder dit jaar voerde de politie meerdere razzia’s uit om homo’s op te sporen.

Lees ook:Vrijspraak in homoproces Egypte
Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Homo’s opgepakt vanwege anale seks
Lees ook:Onderzoek Amsterdam: veel ‘hoog-risico’ HPV-infecties bij homomannen
Lees ook:Anale seks voor vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>