Olympisch zwemmer Ian Thorpe uit de kast

australie-landkaartDe Australische ex-Olympiër Ian Thorpe (31) is uit de kast gekomen. ‘Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik homo ben’, zei de vijfvoudig Olympisch zwemkampioen zondag in een interview op een Australische televisiezender. De zwemlegende worstelde vijftien jaar met zijn gevoelens. Al die tijd ontkende hij in alle toonaarden dat hij op mannen viel. ‘Ik was bang dat Australië niet klaar was voor een kampioen die homo is’, zei Thorpe.

Die angst werd alsmaar groter en Ian raakte verstrikt in zijn eigen leugens. De topzwemmer hoopt met zijn coming-out levens te sparen en te voorkomen dat anderen hetzelfde moeten doormaken. De zwemlegende stopte op zijn 24e en ging door een diep dal, met veel drank en depressies. In 2011 probeerde hij op het hoogste niveau terug te komen, maar dat mislukte. Hij volgt een rij topsporters als de Duitse voetballer Thomas Hitzlsperger, de Britse schoonspringer Tom Daley en de Amerikaanse basketballer Jason Collins.

 

Lees ook:Roddel: zijn Ian Thorpe en Ricky Martin een koppel?
Lees ook:Ian Thorpe is de homoroddels zat
Lees ook:Even wat lekkers voor Koninginnenacht
Lees ook:Alain Bernard: ook een Olympische reus
Lees ook:Olympisch zwemkampioen Australië uit de kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>