Hoger beroep tegen jonge gewelddadige homohaters

download (1)Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht gaat in hoger beroep tegen de straf die twee jonge gewelddadige homohaters hebben gekregen. Vanwege homogerelateerd geweld werden de jongens van 14 en 16 jaar veroordeeld tot werkstraffen van tachtig en honderd uur. Daarvan was zoveel voorwaardelijk, dat het duo uiteindelijk maar 20 uur zullen moeten zwoegen. Het OM vindt dat veel te weinig in verhouding tot wat ze hebben uitgespookt. 

Vorig jaar werd een homokoppel in de Utrechtse wijk Zuilen door het tweetal aangevallen toen ze boodschappen deden. Ze hielden er een blauw oog, krassen op de rug, een scheefstaande neusbrug en een gekneusde rib aan over. Achteraf bekenden de dadertjes dat ze de homo’s alleen vanwege hun geaardheid hadden toegetakeld. Justitie eiste onvoorwaardelijke werkstraffen en twee weken voorwaardelijke jeugdgevangenis vanwege het maatschappelijk belang van hun misdaad en in de hoop dat het de jongens tot inkeer zou brengen. Het hoger beroep dient bij het Paleis van Justitie in Arnhem.

Lees ook:OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo
Lees ook:Moordenaar Els Borst voor de rechter: 8 jaar cel en dwangverpleging geëist
Lees ook:Zwaardere straffen Groningse hiv-zaak in hoger beroep
Lees ook:Officier van Justitie kreeg geen internationale topbaan vanwege vriendschap met homo
Lees ook:Britse weerman wegens misbruik tienerjongens achter de tralies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>