Dirigent Gergiev onder vuur

IMG_20160522_120633De Russische dirigent Valery Gergiev ligt onder vuur omdat hij de anti-homowet van president Poetin steunt. Gergiev, een vriend van Poetin, was van 1995 tot 2008 chef-dirigent in Rotterdam. In een interview zei hij dat homoseksualiteit gelijk stond aan kindermisbruik. Uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië klonken al kritische geluiden, en nu ook uit Duitsland. In 2015 wordt Gergiev chef-dirigent van de Bayerische Staatsoper in München.

De intendant van dit gezelschap, Bachler, nam vandaag openlijk afstand van de Rus en zei: ‘Waarachtigheid en humaniteit zijn de fundamenten van de kunst. Ik kan dus niet zwijgen als er sprake is van onmenselijkheid en schending van mensenrechten.’  In oktober werd een concert in Carnagy Hall in New York stilgelegd door Queer Nation. In november betrad mensenrechtenactivist Peter Tatchell het podium van het London Symphonic Orchestra om te protesteren tegen de steun van Gergiev aan Poetin.

Lees ook:Houdt Rotterdam het Gergiev Festival na zijn homofobe uitspraken?
Lees ook:Jaap van Zweden laatste Zomergast
Lees ook:Pussicat Dolls treden op in Amsterdam
Lees ook:Tot en met 12 oktober: Regenboogweek Groningen
Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>