Diversiteit parade in Den Haag

IMG_20160522_141747Zondag 24 maart 2013 vindt in Den Haag een Diversiteit Parade plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Terwijl het Movies That Matter Film Festival in volle gang is in de Hofstad en dit weekend ook het eerste roze vrouwenfestival plaatsvindt, organiseert activiste en Emancipatie Adviseur van de Gemeente Den Haag Anita Shiwally in samenwerking met het Haagse Bureau Discriminatie Zaken een parade om te  vieren dat er zoveel verschillen zijn in onze samenleving, maar dat de verbondenheid centraal staat (bron: persbericht).

 

De parade is een vervolg op de Vredesloop van vorig jaar. Bewustwording van individuele, seksuele en religieuze diversiteit draagt bij tot de acceptatie van onze medemens. Er kan pas sprake zijn van gelijke rechten als wij blijven streven naar gelijkwaardigheid en gelijke behandeling. ‘Het zou fijn zijn als u spandoeken, vlaggen en ballonnen meeneemt en nodigen u uit tot het maken van muziek en het opvoeren van dans’, schrijft Shiwally. ‘Wij verwelkomen u op zondag 24 maart 2013 om 12.00 uur.’ Programma:

11.30 uur – Verzamelen bij Bureau Discriminatie Zaken, Riviervismarkt 5
12.15 uur – Welkomstwoord emancipatie ambassadeur
12.30-13.30 uur – parade begint en eindigt bij Bureau Discriminatie Zaken
13.30 uur - Dankwoord en ballonnen loslaten
13.40 - Swingende afsluiting
13.45 - Touringcars van ‘Wereld Reis’ staan klaar
16.00 - Start borrel bij COC Basta Cafe

Lees ook:Roze Vredesloop Den Haag
Lees ook:Internationale Transgender Gedenkdag in Den Haag
Lees ook:Ophef over deelname ministers aan Canal Parade
Lees ook:John Blakensteinprijs voor Anita Chedi Shiwally
Lees ook:Flevoland krijgt een eigen COC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>