Laten wij miljoen handtekeningen verzamelen om antihomo-wet Oegenda tegen te houden

IMG_20160527_161320Het Oegandese parlement staat op het punt om een onmenselijke wet in te voeren die de doodstraf voor homo’s kan betekenen. Vorig jaar blokkeerde de Oegandese president Museveni de wet na massale mondiale protesten. Maar de politieke onrust groeit in Oeganda: miljoenen aan verdwenen ontwikkelingsgeld hebben het parlement in grote verlegenheid gebracht. De onrust heeft religieuze parlementariërs de perfecte kans geboden om de anti-homowet weer op de agenda te zetten, onder het motto ‘een kerstcadeau voor Oegandezen’.  Ze hopen dat verwarring en geweld in de straten de internationale gemeenschap afleiden van de tweede poging om deze haatvolle wet aan te nemen. Wij kunnen hen laten zien dat de wereld het land nog steeds in de gaten houdt.

Er is geen tijd te verliezen. Laten wij de komende 24 uur één miljoen stemmen verzamelen tegen deze antihomo-wet. Klik hier om actie te ondernemen: http://www.avaaz.org/nl/uganda_stop_gay_death_law/?traPObb (en stuur de mail naar anderen door). Homo zijn in Oeganda is erg gevaarlijk. Ze worden regelmatig lastig gevallen en in elkaar geslagen. Vorig jaar werd homorechten activist David Kato gruwelijk vermoord in zijn eigen huis. Op dit moment bevindt Oeganda zich in een situatie van politieke onrust. De laatste keer heeft Avaaz het Oegandese parlement een petitie aangeboden die de wet met de doodstraf voor homo’s veroordeelde – wat een aanzet was voor een mondiaal nieuwsbericht en genoeg druk om de wet voorlopig te blokkeren. Toen een krant 100 namen, foto’s en adressen publiceerde van mogelijke homo’s die daarna werden bedreigd, heeft Avaaz een rechtszaak tegen de krant gesteund en gewonnen. Samen zijn wij, keer op keer, opgekomen voor de Oegandese homogemeenschap, nu hebben zij ons meer dan ooit nodig.

Lees ook:Evangelisten VS staan achter antihomowet Oeganda
Lees ook:Homohaat tiert welig in Oeganda
Lees ook:Mogelijk doodstraf op homoseks in Oeganda
Lees ook:Uitstel antihomo wet Oeganda
Lees ook:Homo’s Oeganda kunnen levenslang achter de tralies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>