Buddyzorg homo’s gered

IMG_20160516_111922Schorer is failliet omdat de subsidies zijn stopgezet, maar buddyzorg voor homo’s met geestelijke of lichamelijke klachten blijft bestaan. Door het faillissement dreigden honderden hulpbehoevende Amsterdamse homo’s en lesbo’s hun buddy kwijt te raken: één van de pijlers van Schorer, het Nederlands Instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn. Per 1 april neemt de Stichting Roze Buddyzorg Amsterdam de buddytaken van Schorer over.
Vrijwilligers van Schorer vonden dat hun cliënten niet in de kou mochten komen te staan en richtten de stichting op. Anders dan bij |Schorer, wordt ook werving, selectie, matching van cliënten en buddy’s op vrijwillige basis door ervaren begeleiders uitgevoerd. Door een donatie van een roze cliënt konden de noodzakelijke kosten voor de oprichting worden betaald. De stichting wil voorlopig nergens aankloppen voor subsidie. Het geld dat de stichting nodig heeft, hoopt ze te ontvangen uit de roze gemeenschap en van bedrijven en organisaties die affiniteit met de roze doelgroep hebben.

Lees ook:Schorer lanceert landelijk Belbuddy project
Lees ook:Schorer zoekt fotomodellen
Lees ook:Schorer 40: publieksmiddag
Lees ook:Schorer is failliet
Lees ook:Lesbo-icoon Riek Stienstra overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>