Crowd funding om 25 jaar Homomonument te vieren

In 2012 bestaat het Homomonument 25 jaar. Vanaf het eerste idee op 4 mei 1970 zijn er zelfs 42 jaar voorbijgegaan. Jaren waarin strijd en brede maatschappelijke ontwikkelingen hebben geleid wat er tot nu toe is bereikt op roze gebied in Nederland. Het monument symboliseert deze weg, net zoals het de lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT) herdenkt die wereldwijd slachtoffer zijn geworden van discriminatie en vervolgingen. Maar het allereerste homomonument ter wereld staat er ook voor heden en toekomst: waar opgeroepen wordt tot protest en het tot dusver bereikte wordt gevierd.

 

Kortom: het Homomonument is een tastbaar middelpunt van alles waar de LHBT-gemeenschap voor staat in ons land en is een baken van hoop voor LHBT’s wereldwijd. In 2012 is het 25-jarig jubileum met een verjaardagsfeest op 5 mei, een tentoonstelling in samenwerking met het IHLIA en een publieksactie. Ook komt er een aansprekend beeldmerk en een goed vormgegeven website, zodat het monument ook buiten Amsterdam op een doeltreffende manier herkenbaar en toegankelijk is.

 

Dat kost geld. Het is natuurlijk mooi dat er subsidiegevers en sponsoren bereid zijn om het Homomonument te ondersteunen, maar het zou nog mooier zijn als privépersonen en belangengroepen hun steentje bij kukken dragen. Om dit mogelijk te maken, is er een crowd funding pagina aangemaakt waar je gemakkelijk je bijdrage kunt storten. Dit kan een tientje zijn of meer. Dit kan anoniem gebeuren en op naam. Je bijdrage kan uit je eigen portemonnee komen of uit een inzamelingsactie. Vanzelfsprekend moedigen we je aan om je gift in te vullen op een manier die je past.

Lees ook:Homomonument viert dit jaar 30e verjaardag
Lees ook:Filmpremière ter ere van 30 jaar Homomonument
Lees ook:Bevrijdingsdag op het Homomonument Amsterdam
Lees ook:Aftellen tot hiv en aids de wereld uit zijn. Steun het AIDSmonument!
Lees ook:Filmpremière ‘Monument van Trots’ dinsdag 5 september op Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>