Kussengevecht aftrap van MAAK SEKS LEKKER DUIDELIJK

IMG_20160515_125137Op dinsdag 1 november vormt een kussengevecht de aftrap van de campagne MAAK SEKS LEKKER DUIDELIJK. Scholieren van de school voor Aka (ROC) in Tilburg krijgen de vraag ‘Zin om te kussen?’ gesteld. Daarna gaan ze in kussengevecht op een groot springkussen op het schoolplein, in de vorm een hemelbed. Het vormt de landelijke aftrap van de campagne MAAK SEKS LEKKER DUIDELIJK. Doel is om jongeren weerbaar te maken tegen ongewenst seksueel gedrag; 18% van de meisjes en 4% van de jongens is wel eens gedwongen om iets te doen of toe te staan op seksueel gebied (bron: persbericht) .

 

Dit jaar bouwt de campagne voort op die van 2010 en is er specifieke aandacht voor homojongeren en anticonceptie. Op basis van onderzoek naar seksuele wensen en grenzen zijn er voor homo- en bi jongeren materialen ontwikkeld, waaronder een themanummer van het jongerenblad Expreszo. Meiden wordt aangespoord om via sense.info na te gaan welke vorm van anticonceptie bij hen past. Soa Aids Nederland en Rutgers WPF voeren de landelijke campagne uit in opdracht van de ministeries van VWS en OCW; de GGD’en zorgen voor de regionale invulling.

 

De campagne focust zich op laagopgeleide jongeren van 12 tot en met 18 jaar, werd vorig jaar voor het eerst met succes gevoerd. Jongeren waren zich na de campagne bewuster van hun seksuele wensen en grenzen. ‘Can You Fix it’ – een online game die jongeren leert hoe ze hun wensen en grenzen kunnen bewaken – is vorig jaar met verschillende prijzen onderscheiden. Via sense.info kunnen jongeren informatie vinden over seksuele wensen en grenzen. Zo kunnen jongeren de ervaringen van acht tieners volgen bij hun eerste keer seks en alles daaromheen. Ook worden jongeren verwezen naar Hyves waar ze kunnen checken hoe cool hun ‘moves’ zijn. Hoe cooler de moves, hoe cooler de dans van ‘Love-Dance’, een speciaal ontwikkeld 3-D karakter. Ook kunnen jongeren er terecht voor de game ‘Can you fix it’. Ouders en docenten die kinderen willen ondersteunen bij de seksuele ontwikkeling en het weerbaar worden, kunnen terecht op uwkindenseks.nl.

Lees ook:Nieuwe jongerencampagne ‘Maak seks lekker duidelijk’
Lees ook:Scholierenactie ‘Maak seks lekker duidelijk’ gaat 4 november van start
Lees ook:Onderzoek sexting bevestigt noodzaak weerbaarheidscampagne jongeren
Lees ook:Nieuwe campagne ‘Maak seks lekker veilig’
Lees ook:Meisjes en jonge homo’s vaak dupe van fout seksgedrag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>