Levensverwachting mensen met hiv met 15 jaar toegenomen

Gold de diagnose hiv tot 1996 min of meer als doodvonnis, de laatste tien jaar is de levensverwachting van mensen met hiv toegenomen met 15 jaar. Onderzoek van de Vniversiteit van Bristol, gepubliceerd in de British Medical Journal, vond uit dat vroeg beginnen met behandeling en nieuwe medicijnen daartoe hebben bijgedragen.

 

Tussen 1996 en 1999 was de gemiddelde levensverwachting van een twintigjarige met hiv 30 jaar. Tien jaar later is dat gestegen naar 46. Het onderzoek stelde verschillen vast tussen mannen en vrouwen. Tussen 1996 en 2008 hebben mannen een levensverwachting van 40 jaar,  vrouwen van 50. Volgens het onderzoek heeft de leeftijd waarop wordt begonnen met behandeling een significante invloed op de levensverwachting. De resultaten zouden een bewijs kunnen leveren dat het zinvol is om je vroeg op hiv te laten testen.

Lees ook:Levensverwachting mensen met hiv ‘bijna normaal’
Lees ook:Feministisch maandblad Opzij discrimineert
Lees ook:Man of vrouw: wat maakt het uit…
Lees ook:Bedreiging in Groningen om geaardheid
Lees ook:Nog geen einde aan aids in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Levensverwachting mensen met hiv met 15 jaar toegenomen

  1. Kevin

    Wat een ongelofelijke onzin staat hier in dit artikel. Iemand die onlangs is geïnfecteerd met HIV kan zich hierdoor heel naar gaan voelen. Iemand die anno 2012 of daarvoor met HIV is besmet geraakt heeft een bijna normale leeftijdsverwachting! Iemand met HIV wordt helemaal geen 40 of 50 maar veel ouder: wel 75 jaar! Natuurlijk is het risico op andere ziektes relatief groter als je HIV hebt, maar ik als erkent researcher op het gebied van HIV weet ook dat een aanzienlijk deel van de HIV-positieven ook veel rookt en drinkt! Dat versnelt de veroudering natuurlijk ook heel erg.
    Tot slot, met de komst van GEN-thearapie en de steeds betere medicatie (met minder bijwerkingen) is HIV absoluut geen levensbedreigende ziekte meer. Momenteel wordt er zoveel onderzoek naar gedaan met zoveel doorbraken dat genezing is dichterbij dat je denkt.

    Groet,

    Kevin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>