Homoactivisten na homofoob geweld opgepakt bij Moskou Pride

De politie van Moskou heeft een aantal vooraanstaande homorechten activisten opgepakt tijden Moskou Pride, waaronder Dan Choi, de openlijk homoseksuele Amerikaanse militair. Hij werd bekend omdat hij zich vastketende aan de hekken van het Witte Huis om te protesten tegen het Amerikaanse Don’t Ask Don’t Tell beleid. Tijdens de roze mars richting Kremlin brak homofoob geweld uit. Een grote groep homorechten activisten, waaronder de Brits Peter Tatchell zwaaiden met regenboogvlaggen en droegen leuzen als ‘ Rusland is geen Iran’. Ze werden aangevallen door ultraorthodoxe tegenstanders die er alles aan gelegen was om de mars tegen te houden.

De mars was voor de zesde keer op rij door de burgemeester van Moskou verboden, maar roze activitsten lieten zich niet tegenhouden en beriepen zich op de uitspraak van het Europese hof voor de Rechten van de Mens, die het verbod had veroordeeld.

Lees ook:Ook Dan Choi gearresteerd bij Moskou Pride
Lees ook:Verbod of niet, Moskou Pride gaat door
Lees ook:Homogroepen niet blij met WK voetbal in Rusland en Quatar
Lees ook:Homohaters verstoren LGBT-Pride mars in Poolse stad Gdansk
Lees ook:Homo’s kunnen Moskou beter mijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>