Orale seks niet zonder gevaar

Orale seks is ‘net zo gevaarlijk als gewone seks’. Dat blijkt uit onderzoek van de University of van California. Vooral als mensen onbeschermd pijpen of beffen met verschillende partners, is de kans op keelkanker groter, aldus de onderzoekers: ‘Deze vorm van seks is gevaarlijker dan roken’. De boosdoener is het humaan papillovirus (HPV): het is de meest voorkomende soa. Veel mensen merken er niets van, maar kunnen partners ermee besmetten.

 

Het seksueel overdraagbare HPV-virus kan leiden tot abnormale groei van huid en slijmvliezen, het risico op wratten en sommige vormen van kanker, zoals baarmoederhalskanker. Onderzoekers voegen daar nu keelkanker aan toe: in 64 procent van alle keelkankergevallen is HPV de oorzaak: dat is meer dan roken. Veel mensen ‘denken dat orale seks ongevaarlijk is’, zeggen de onderzoekers, ‘ze zien het als een manier om intiem te zijn zonder seks te hebben’.

Lees ook:Orale seks kan keelkanker veroorzaken
Lees ook:Toch grotere kans op keelkanker bij orale seks?
Lees ook:Seks veroorzaakt meer keelkanker
Lees ook:Keelkanker door orale seks verzesvoudigd in twintig jaar
Lees ook:Berichten over gevaar orale seks overdreven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Orale seks niet zonder gevaar

  1. Achmed al_Ghazali

    Moslimgeleerden verschillen van mening omtrent orale seks. Sommigen zeggen dat het toegestaan is, anderen verbieden het. Het beste is die te vermijden.

      /   Reply  / 
  2. sportingact

    Het beste is wat te vermijden? Orale sex? Moslimgeleerden? Dat doe ik sowieso al…..of de discussie? Niemand, dus ook een moslimgeleerde niet hoeft mij echt te vertellen hoe ik de sex bedrijf en met wie. Dat gaat deze moslimgeleerde geen ene flikker aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>