Tolerantiescan moet roze zorg verbeteren

IMG_20160522_141747De ouderenzorg mag wel wat homovriendelijker worden. Het Consortium Roze 50+ heeft daartoe een Tolerantiescan ontwikkeld. Zorginstellingen kunnen de scan online invullen en daarmee toetsen of hun aanbod aansluit bij de wensen van roze 50-plussers. Roze zorg moet beter, om de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders te bevorderen.

 

Veel zorginstellingen vinden dat ze niet  homo-onvriendelijk zijn, maar antwoorden met ‘Nee’ op de vraag of er bewoners met een roze achtergrond wonen, terwijl dat statistisch gezien anders zal zijn. Doordat roze beleid geen aandacht krijgt, komen veel roze ouderen liever niet voor hun geaardheid uit: menigeen gaat terug de kast in als ze naar zo’n instelling verhuizen. Vaak COC Nederland, Schorer, ANBO Roze en Movisie werken samen in het Consortium, dat de scan ontwikkelde in samenwerking met Kiwa, een certificerende instelling in kwaliteitszorg. Goedgekeurde instellingen krijgen een Roze loper. Zorginstelling De Rietvinck in Amsterdam ontving op 1 april als eerste zo’n certificaat.

Lees ook:Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg
Lees ook:Zorginstelling Humanitas Rotterdam krijgt Roze Loper
Lees ook:Maandag 25 juli: internationale conferentie Roze Ouderen & Zorg
Lees ook:Roze Senioren Contactdag
Lees ook:Veel roze ouderen gaan weer ‘in de kast’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tolerantiescan moet roze zorg verbeteren

  1. 50plushomo

    Het is een goed initiatief uit een persoonlijke ervaring van 1 homo met 1 zorginstelling geboren. Maar…
    Homo’s moeten nu niet gaan denken dat de zorg van betere kwaliteit is als er een Roze loper wordt uitgereikt. De homobeweging laat zich een beetje misbruiken nu. Eerst komt daar met veel poeh ha de afgetreden staatssecretaris de 1e Roze Loper uitreiken in een Amsterdams verpleeghuis en lijkt het allemaal heel erg ten gunste van homo’s. Maar de werkelijkheid is dat het COC die de belangenbehartigt bar weinig leden heeft en dat er vele tienduizenden homo’s zijn waarvan hun vader of moeder opa of oma of vriend of vriendin slechte zorg krijgt en overal tegen muren oplopen. Dat Roze Lopertje lijkt geweldig, maar is het dit ook???

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>