Ireen Wüst heeft een vriendin

IMG_20160516_161248Schaatser Ireen Wüst zou uit de kast zijn gekomen. Dat stond al in talloze nieuwsmedia en eigenlijk meldden die amper meer dan dat. In een interview in TVM Helden, een uitgave van de sponsor van haar schaatsploeg,  zei de 23-jarige topatlete uit het Brabantse Goirle dat ze ‘sinds mei een heel leuke vriendin heeft.’ Het staat ook telezen op de site van TVM. Het zou gaan om de 22-jarige shorttrackster Sanne van Kerkhof (maar dat staat er niet vermeld).

 

Of dat nou betekent dat Ireen Wüst lesbisch is, staat eigenlijk nergens, maar menigeen suggereert er nu op los, met leestekens en werkwoorden als ‘zou’ en ‘zou kunnen’. Tot nu toe had ze zelf nooit iets losgelaten over haar voorkeuren. Drie jaar geleden koppelden de media haar nog aan de Volendamse zanger Jan Smit. In 2006 won Wüst goud op de 3000 meter en brons op de 1500 meter tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn. Ze was daarmee de jongste Nederlandse Olympisch Kampioene ooit. Tijdens de komende Olympische Spelen in Vancouver is ze opnieuw één van onze ‘troeven’ op het ijs.

Lees ook:Ireen Wüst prijkt op voorpagina NYT
Lees ook:Lesbische paralympische topatlete overweegt euthanasie na Rio
Lees ook:Jodie Foster trouwt met haar vriendin
Lees ook:Van de 2500 Olympiërs zijn er slechts 7 openlijk homo
Lees ook:Zuid-Afrikaanse atlete zou hermafrodiet zijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ireen Wüst heeft een vriendin

  1. melanie

    het staat zelfs op de tvm site dus neem aan dat t dan waar is dat ze op vrouwen valt niet staat er in dat ze iets met sanne heeft.

      /   Reply  / 
  2. Dhr. D.W. Kievit

    Zal me een Wüst wezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>