Wethouder praat met kerken over hiv healings

De Amsterdamse wethouder Freek van Ossel van Diversiteit gaat op 17 september samen met het COC praten met religieuze leiders in Zuidoost over de  hiv healings in kerken in de Bijlmer. Dat bevestigde een woordvoerder van de gemeente zaterdag in een bericht in het Parool. De kerkgemeenschappen beweren dat de healings mensen met hiv kunnen genezen. Ossel is bang dat  die daarna wegblijven bij de reguliere gezondheidszorg.

Hij wil dat de kerken stoppen met  healings en dat  mensen met hiv weer naar de ‘gewone’ dokters gaan. De Inspectie voor Gezondheidszorg is (op aandringen van de gemeente Amsterdam) op dit moment nog bezig met een onderzoek naar de healings. Volgens de gemeente zijn de rituele genezingspraktijken vooral populair bij de Antilliaanse, Afrikaanse en Surinaamse gemeenschap, waar hiv vaak nog een taboe is (bron: AT5 nieuws).

Lees ook:Amsterdam wil toch onderzoek naar hiv-healings
Lees ook:Hiv healings gevaar voor volksgezondheid
Lees ook:Onderzoek naar hiv-healings komt er toch
Lees ook:COC Amsterdam kaart homo-healings aan
Lees ook:Pinkstergemeente huwelijkt ‘genezen’ homo’s uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>