Seksonderwijs voor alle jongeren ter wereld

De kusOp de slotdag van van de Aids Conferentie in Mexico hebben 29 landen in Midden –en Zuid Amerika met elkaar afgesproken dat in 2015 de meeste scholen onderwijs over seksualiteit geven. STOP AIDS NOW! en Dance4Life noemen dit verdrag één van de sterkste voorbeelden hoe je op grote schaal preventie onder jongeren kunt organiseren. Zij roepen andere landen  op dit voorbeeld te volgen. Wereldwijd weet 40% van de jongeren hoe je je tegen hiv kunt beschermen en wat het is. In 2015 moet dat 95% zijn; 45% van de nieuwe hiv-infecties betreft jongeren van 15 tot 24 jaar (bron: persbericht)

Seksonderwijs is meer dan kennis over seks en veilig vrijen: het houdt ook in een bewustwording van wat je wel en niet wil op seksueel gebied. ‘Nee’ durven zeggen en veilige seks afdwingen. Jongeren zelfvertrouwen geven, leren dat ze kunnen kiezen en zich kunnen beschermen tegen hiv en aids. Belangrijk is de rol van regeringen in het toestaan van dit soort onderwijs. Zo voerde India seksonderwijs in 2005 in, maar 12 van de 26 provincies doen er niet aan mee, omdat er woorden als ‘condoom’ en ‘geslachtsverkeer’ worden gebruikt. De regering van India bekijkt nu of ze die woorden uit het lespakket kunnen schrappen. STOP AIDS NOW! en Dance4Life roepen op om voet bij stuk te houden bij het invoeren van lesprogramma’s over seksualiteit en geen water bij de wijn te doen, zoals in India dreigt te gebeuren.

Lees ook:Dance4Life in de Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Scholieren actief voor STOP AIDS NOW! Tijdens dance4life
Lees ook:Scholieren halen half miljoen op voor STOP AIDS NOW!
Lees ook:Jan Kooijman ambassadeur van dance4life
Lees ook:Wereld Aids Dag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>