Regelmatig seks: minder erectieproblemen

Hoe vaker oudere mannen seks hebben, hoe minder ze onder erectieproblemen lijden. Dat blijkt uit een Finse studie, die vijf jaar lang werd uitgevoerd onder 989 Finse mannen tussen 55 en 75 jaar. Mannen die minder dan eenmaal per week seks hebben, blijken tweemaal zoveel moeite met hun erecties te hebben dan mannen die eenmaal per week de koffer indoken. De uitkomsten komen in het American Journal of Medicine te staan.

Uit het onderzoek blijkt dat 79 mannen op de 1000 erectieproblemen vertonen als ze minder dan één maal per week leuke dingen doen. Dat aantal daalt tot 32 op de 1000 bij tenminste eenmaal per week van bil gaan en zelfs tot 16 per 1000 wanneer ze driemaal per week (of meer) seks hebben. Het onderzoek werd uitgevoerd op de urologische afdeling van het universitaire ziekenhuis van Tampere in Finland. De onderzoekers hielden ook rekening met andere factoren die kunnen leiden tot erectieproblemen, zoals diabetes, verhoogde bloeddruk en depressie.

 

Lees ook:Seks remedie tegen hartkwalen
Lees ook:Roze ouderen leven vaker alleen
Lees ook:Impotentie voorbode hartinfarct
Lees ook:Vijftigplussers zijn creatief in bed – ze genieten ook van seks als hun lichaam iets mankeert
Lees ook:Een op vijf mannen verkiest goede seks boven trouwe partner

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Regelmatig seks: minder erectieproblemen

  1. Toontje

    Seks is gezond voor lijf en leden. Maar andersom ook: gezond leven levert een beter seksleven op.

    Is dit nieuws?, zullen velen van u verbaasd roepen. Nou niet echt, maar het is inmiddels wel wetenschappelijk aangetoond…………….

    Deense onderzoekers ondervroegen 5500 volwassen vrouwen en mannen. De studie verscheen in de ‘Journal of sexual medicine’.

    Uit het onderzoek blijkt dat een ongezonde levensstijl meer voorkomt bij mannen en vrouwen die seksueel inactief zijn. Bovendien zou een slechte lifestyle het risico op seksuele problemen bij mannen tot 78% doen stijgen en bij vrouwen zelfs tot 91%.

    Mannen die een dikke buik hebben bijvoorbeeld, hebben 71% meer kans op seksueel disfunctioneren. Bij hard druggebruikers neemt het risico met 800% toe en vrouwen die hasj roken hebben 3x kans op ernstige orgasmeproblemen. Hoe meer sigaretten mannen per dag roken, hoe hoger hun kans is op erectieproblemen.

    De onderzoekers hopen dat hun bevindingen, namelijk goede seks als motivatie, meer mensen aan zal zetten om gezond te gaan leven.

      /   Reply  / 
  2. Paul

    wat en stommetje lullen onderzoekers in Finland.Moet men dat onderzoeken.Als een auto lang stil blijft staan,als men altijd op de stoel blijft zitten,als men geen adem meer kan halen.WAT EEN DEBIEL ONDERZOEK.

      /   Reply  / 
  3. grootsteladygagafan

    Paul waar ben je?

      /   Reply  / 
    1. Paul

      ik ben er wel

        /   Reply  / 
    2. Paul

      glgagafan,hoi zeg het maar.

        /   Reply  / 
      1. grootsteladygagafan

        Val jij op jongens?

          /   Reply  / 
        1. Hahaha

          Ja jij niet dan?

            /   Reply  / 
  4. Jezus Christus

    op jongens vallen,dat is volgens onze wetten in de hemel niet van belang,daart heerst slechts de eeuwige energie,en zijn menselijke lichamen taboe.

      /   Reply  / 
  5. Paul

    ja mijn zuster valt op jongens en ik ook.Ik deel altijd de jongens van mijn zuster.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>