Apple onder vuur vanwege homogenezende applicatie

Apple ligt onder vuur, omdat in haar App Store een applicatie te koop is die homoseksualiteit zou kunnen genezen. De app wordt aangeboden door Exodus International, een Amerikaanse christelijke organisatie. Exodus noemt zichzelf een ‘ex-gay-organisatie’ die homo’s tot hetero’s weet om te turnen. Hun nieuwst tool hiervoor is de I-Phone app die de organisatie onlangs lanceerde. Via die app kunnen gebruikers het laatste nieuws over Exodus volgen of bijhouden wanneer er cursussen en workshops worden gegeven.

 

Met name aanhangers van Truth Wins Out (TWO) hebben klachten ingediend. Deze stichting richt haar pijlen op antihomo organisaties, zoals Exodus. TWO is een petitie gestart om Apple te dwingen de gewraakte app uit haar Store te verwijderen; inmiddels zijn al meer dan 80.000 handtekeningen binnen. TWO stelt dat Exodus de regels van de App Store overtreedt: applicaties mogen niet beledigend zijn voor groepen mensen. Op grond hiervan verwijderde Apple al eerder een antihomo applicatie. Apple heeft zelf nog niet om alle commotie gereageerd. Saillant detail: zijdeling heeft de IT-gigant met homoseksualiteit te maken. De Britse homo Alan Turing, uitvinder van de computer, werd kort na de Tweede Wereldoorlog chemisch gecastreerd, omdat hij een relatie met een man had, en pleegde in 1954 zelfmoord door een vergiftigde appel te eten. Apple heeft een appel met een hap eruit als logo, maar de ontwerper ervan heeft altijd ontkend dat dit logo iets met Turing te maken heeft gehad.

Lees ook:Apple verwijdert homogenezende app
Lees ook:The Imitation Game verfilmt tragische leven Alan Turing
Lees ook:Geen Golden Globes voor The Imitation Game
Lees ook:Geen Golden Globes, maar acht Oscar-nominaties voor ‘The Imitation Game’
Lees ook:Ode aan uitvinder computer en homomartelaar Alan Turing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>