Paus: kerk moet excuses aanbieden aan homo’s en andere buitengesloten goepen

IMG_20160602_125337De Katholieke kerk moet excuses aanbieden aan homo’s en andere groepen die zijn uitgesloten of genegeerd, zoals vrouwen die zijn uitgebuit, armen en kinderen die slavenarbeid moeten verrichten. Dat zei paus Franciscus zondag na een bezoek in Armenië. ‘Homo’s moeten niet gediscrimineerd worden, maar met respect worden behandeld.’ Hij deed zijn uitspraken in het pauselijk vliegtuig op de terugweg naar het Vaticaan.

Het is niet de eerste keer dat de paus zich uitlaat over homo’s. In 2013 zei hij – ook tijdens een persconferentie in de lucht – al dat ze niet veroordeeld of gemarginaliseerd mogen worden. Volgens de officiële kerkleer zijn homoseksuele neigingen niet zondig, maar handelingen wel. De paus deed zijn uitspraak nadat een verslaggever hem aan boord had gevraagd of hij het eens was met de Duitse kardinaal Reinhard Marx, een van zijn adviseurs. Die zei na de schietpartij in de homoclub Pulse in Orlando dat de kerk homo’s excuses verschuldigd is.

Lees ook:Vaticaan: kerk moet minder oordelen over homo’s
Lees ook:Homo’s horen er gewoon bij, vindt de paus
Lees ook:Nieuwe test Vaticaan om homopriesters op te sporen
Lees ook:Homo’s en transen komen niet in de hemel
Lees ook:COC: Uitspraken kardinaal weerlegd door onderzoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>