Demonstraties fanatieke homohaters op begrafenissen Orlando-slachtoffers

IMG_20160602_125319Leden van de Amerikaanse Westboro Baptist Church - berucht om haar homohaat – komen demonstreren tijdens de begrafenissen van de slachtoffers van de aanslag op de homoclub vorige week in Orlando. Daarbij kwamen 49 mensen om het leven en raakten 53 mensen gewond. ‘God Hates Fags‘,  is een van de anti-homoleuzen die de ‘kerk’ tot vervelens toe gebruikt.

‘God heeft de schutter gezonden. God haat de schutter. Omar Mateen en de geslachte flikkers zijn in de hel’, meldden de ‘godsvruchtige gelovigen’ vlak na de aanslag in Orlando op hun Twitter-account. Nu hebben ze aangekondigd te komen demonstreren: de lokale politie liet weten een brief te hebben ontvangen. De autoriteiten kunnende protesten niet verbieden: het valt onder de vrijheid van meningsuiting, oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2011. Eerder deze week vormden mensen een ‘menselijke keten van liefde’ tijdens de begrafenis van een slachtoffer van Orlando, omdat het gerucht ging dat kerkleden de boel zouden komen verzieken. Ze stonden met regenboogvlaggen en protestborden met leuzen als ‘Liefde overwint alles’ om mogelijke antihomo-protesten te weren.

Lees ook:Protest God Hates Fags Church op begrafenis Liz Taylor
Lees ook:Humanistisch Verbond uit afschuw over aanslag op vrijheid van meningsuiting in Parijs
Lees ook:‘Rond de twintig doden’ bij schietpartij homoclub Orlando
Lees ook:Schietpartij in homoclub Orlando (Florida)
Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>