Leger blijft homo militairen ontslaan

Ondanks alle positieve geluiden over het opheffen van de ban on gays in het Amerikaanse leger, gloort er nog geen hoop voor homo’s en lesbo’s in het leger. Obama had bij zijn aantreden beloofd het Don’t Ask Don’t Tell beleid af te schaffen: sinds 1994 mogen homo’s en lesbo’s het land dienen, als ze maar niet openlijk voor hun geaardheid uitkomen. De militair Dan Choi studeerde af aan de Amerikaanse militaire academie West Point en is eerste luitenant, maar werd uit het leger gegooid, omdat hij anderhalve maand geleden openlijk voor zijn geaardheid uitkwam. Hij richtte toen de Knights Out Group op, een belangenorganisatie voor roze militairen. Choi is een Irak veteraan en Arabisch vertaler.

 

Op 19 maart zei hij op tv in de Rachel Maddowshow: ‘I am gay’: zo’n publiekelijke bekentenis was voor het leger genoeg reden om hem te ontslaan. Dat stond ook als zodanig in zijn ontslagbrief: zijn optreden zou ‘een negatieve invloed hebben op de orde en discipline van de New York National Garde.’ Gisteren verscheen hij opnieuw in de Rachel Maddowshow om zijn woede te uiten. Onlangs vertelde Choi dat een aantal uit het leger ontslagen Arabische homotolken 9/11 hadden kunnen voorspellen: ‘Maandag 10 september 2001 onderschepte de State Department het bericht ‘Tomorrow is zero hour’. Niemand kon dat vertalen; de ontslagen homo’s hadden dat zó gedaan.’ Zijn Knights Out Group strijd voor het opheffen van de ban on gays.

Lees ook:Sinds een maand geen homosoldaten ontslagen
Lees ook:Voorvechter homomilitairen VS ontslagen
Lees ook:Ontslagen homotolken hadden 9/11 kunnen voorspellen
Lees ook:Homosoldaat Dan Choi ketent zich vast aan hek Witte Huis
Lees ook:Obama wil af van verbod homo’s in leger

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leger blijft homo militairen ontslaan

  1. Pingback: Hooggerechtshof over homosoldaat: Don’t Ask, Won’t Tell | Gay

  2. Pingback: Homosoldaat Dan Choi ketent zich vast aan hek Witte Huis | Gay

  3. Pingback: Lady Gaga komt op voor homomilitairen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>