Voorman Gay Pride Brazilië mishandeld

De voorzitter van de Gay Pride Association in de Braziliaanse stad Sao Paulo moest maandag 11 februari in het ziekenhuis worden opgenomen, nadat hij op zijn kantoor was aangevallen. Alexandre Peixe dos Santos werd geblinddoekt en in elkaar geslagen door een onbekend aantal aanvallers. De Associatie organiseert een van de grootste gay parades ter wereld. Vorig jaar kwamen er drie miljoen mensen op af.

Peixe dos Santos werd bewusteloos geslagen en belde de politie, nadat hij weer tot bewustzijn was gekomen. Een speciaal racismeteam van de politie heeft de zaak in onderzoek. In september werd een jongen van 19 brutaal seksueel misbruikt en vermoord. Een vooraanstaande homoactivist, Tedy Marques, zei tegen EFE News: ‘Homofobie is een van de ergste problemen in Brazilië. Het is onacceptabel dat in ons land om de dag een homo bruut wordt vermoord.’ Homoactivisten schatten dat er tussen 1980 en 2006 meer dan 2680 homo’s in Brazilië zijn vermoord.

Lees ook:Homotiener in Brazilië door skinheads vermoord
Lees ook:Schotse homotiener bruut vermoord
Lees ook:Paus solidair met Belgische bisschoppen
Lees ook:Vaticaan des duivels over politie-inval Mechelen
Lees ook:Schokkend aantal homomoorden Brazilië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>