Israëlisch parlementslid: homoseksualiteit uitbannen zoals vogelgriep

IMG_20160522_141747Ze’ev, Israëlisch parlementslid, is in opspraak geraakt na zijn uitspraken dat ‘homoseksualiteit net zo behandeld dient te worden als de vogelgriep’. Hij deed voorstellen om gay pride parades te verbieden en alle homo’s en lesbiennes maar naar klinieken te sturen voor behandeling. De voorstellen om wetgeving te regelen voor homo’s en lesbiennes met familieplannen leidde tot verhitte discussies. Als het aan parlementslid Ze’ev zou liggen, dan zou hij ‘deze figuren’ bij alcoholisten en drugsverslaafden willen zetten in klinieken.

Hij sprak zelfs de angst uit dat ‘de homoplaag Joods Israël nog eens zal vernietigen’. En daarom moet de homobeweging door de minister van gezondheid maar net zo behandeld worden als de vogelgriep. In zijn tirade moest de gemeente raad van Jeruzalem gay parades verbieden, omdat zij een belediging zijn voor de godsdienst. Als reactie werd een poster voor zijn deur opgehangen met de tekst: ‘In dit huis woont een parlementslid die het recht voor burgers om te protesteren wil verbieden’. 

 

Gay prides in in Jeruzalem werden afgelopen jaren gekenmerkt door protesten en geweld van homohaters. Afgelopen jaar rekende de politie nog een man in, die plannen had om een bom af te laten gaan tijdens de gay pride parade. In de dagen voorafgaand aan de parade protesteerden orthodoxe joden en spraken ultra-orthodoxe rabbi’s  vloeken uit over deelnemers aan de gay pride. 

 

Lees ook:Jeruzalem Pride verenigt ongewild religies
Lees ook:Zes mensen neergestoken bij Gay Pride in Jeruzalem
Lees ook:Meisje overlijdt aan verwondingen steekpartij Gay Pride Jeruzalem
Lees ook:Levenslang voor man die zes mensen neerstak op Jeruzalem Pride
Lees ook:Israël heeft primeur met Dancing with … twee vrouwen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Israëlisch parlementslid: homoseksualiteit uitbannen zoals vogelgriep

  1. Roy

    Een grote muur omheen bouwen..?

      /   Reply  / 
  2. Hans

    Bah, enge intolerante mannen, laat ze het niet over respect en naastenliefde hebben deze haatmakers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>