Oud Roze Nieuwsbrief – agenda

Bijgaand de nieuwe oud roze nieuwsbrief met de activiteiten bij Amsterdam Amstelring voor dit najaar:

·         Nieuwe Tentoonstelling IHLIA

·         Roze danspaleis 5 oktober De Rietvinck

·         Ontmoetingsmogelijkheden

·         De Roze Film

·         Colleges culturele antropologie

De nieuwsbrief is op te halen bij het COC, IHLIA, Sooz, Roze Stadsdorp, Cafe Zilver. Lesbocode, Gays&Gadgets en de Roze Loper locaties van Amstelring.

Maandag 2, 16 en 30 oktober Het Schouw

14.00 uur Roze Levenskunst gespreksgroep

Gezellige en verdiepende bijeenkomsten over wisselende thema’s olv John Brobbel, voormalig docent aan de Universiteit voor Humanistiek. De Roze Poort faciliteert het geheel. Aanmelden om deel te nemen of bij een sessie aanwezig te zijn, stuur een email naar: [email protected] onder vermelding van: RLK

 

Dinsdag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober De Rietvinck

10.00 uur ’t Roze Hart

Bruisende en gezellige ontmoetingsochtend georganiseerd door de roze vrijwilligers. Gemiddeld komen er zo’n 15 mannen, velen van buiten het huis

 

Donderdag 5 oktober De Rietvinck

12.00 uur Roze damessalon

Verdiepende en inspirerende ontmoeting onder leiding van vml. humanistisch raadsvrouw Karen Joachim.

14.00 uur Café Rose Het Roze Danspaleis

Een feestelijk dansmiddag in de stijl van de jaren ’50. De platendraaier gaat los, er kan gedanst worden, er zijn hapjes en drankjes. Van roze meezingers tot tranentrekker en van polonaise tot ouderwets rock en rollen.

19.00 uur Roze Film Moonlight

 

Dinsdag 10 en 24 oktober De Venser

10.00 uur Roze Koffie Inloop

Houdt u van roze gezelligheid? Vindt u het prettig gevoelsgenoten uit uw eigen stadsdeel en (wijde) omgeving te ontmoeten? Wilt u uw kennissenkring uitbreiden? Dan bent u welkom bij de Roze Koffie Inloop. Alle leeftijden zijn welkom! Bij Amstelring hebben wij twee locaties, Het Schouw in Nieuwendam en De Venser in Zuidoost.

 

Woensdag 11 en 25 oktober Het Schouw

10.00 uur Roze Koffie Inloop

 

Donderdag 12, 19 en 26 oktober De Rietvinck

14.00 uur Roze salon

College Culturele Antropologie

Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een vierdelige, op zichzelf staande, colleges. Het eerste college (12 oktober) heeft de titel ‘Wat is Culturele Antropologie?’ We zullen tijdens deze eerste les de Nederlandse cultuur onder de loep nemen. Wat is echt Nederlands en waarom? Waarom is het onderzoeken van culturen belangrijk? Als voorbeeld zal ik mijn eigen onderzoek in Zuid-Afrika toelichten. Het tweede college (19 oktober), ‘Het Barbaarse Oosten’, zal gaan over hoe wij kijken naar andere culturen. Klopt dit met de werkelijkheid? En hoe is dit verandert in vergelijking tot vroeger? Het derde college genaamd ‘Geloven’ (26 oktober), richt zich op religie en geloven in verschillende culturen. Denk aan predikers op de televisie en hekserij in Afrika. Tijdens de laatste lezing ‘Mannen en Vrouwen’ (9 november), bespreken we de verschillen en relaties tussen mannen en vrouwen. Wat is typisch vrouwelijk en wat mannelijk? En wat gebeurd er als een man zich verkleed als een vrouw? In Nederland is dit een beetje gek, maar in sommige culturen heel normaal.

 

Zondag 15 oktober De Driehoven

14.00 uur Golden Oldies Cafe

Met Harald Veenstra. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage welkom)

Lees ook:Activiteiten april Oud Roze in Amsterdam
Lees ook:Oud Roze Amsterdam: roze activiteiten eind december en januari
Lees ook:Roze Koffie Inloop
Lees ook:De Roze Poort Amsterdam: roze koffie inloop op de Oostelijke Eilanden en Kadijken
Lees ook:Roze Activiteiten in maart bij Amstelring Amsterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Oud Roze Nieuwsbrief – agenda

  1. thom

    Weet U een adres waar in het weekend veel ouderen komen? Liefs Thom

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>