International Queer & Migrant Filmfestival Amsterdam: 7 t/m 11 december

IMG_20160517_133648Het International Queer and Migrant Film Festival (IQMF) vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 11 december in De Balie in Amsterdam en reist daarna verder naar andere (film)theaters in Nederland. Het filmfestival richt zich op het zichtbaar maken van seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen door film, debat, fotografie en theater. Het festival kent verschillende verdiepende programma’s waar je als bezoeker aan kunt deelnemen en in gesprek kunt gaan met internationale filmmakers, activisten en deskundigen (bron: persbericht).

Dit jaar besteedt IQMF extra aandacht aan de situatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in Latijns-Amerika en in met name Brazilië. Op zaterdag 10 december bijvoorbeeld staan een debat en een filmprogramma helemaal in het teken van dit land, met films van onder andere Diana Blok, Felippe Francisco & Alexandre Nakahara. Zij interviewden mensen uit verschillende lagen van de Braziliaanse samenleving over hun leven als seksuele minderheid in het katholieke Brazilië.

Een ander programma dat speciale aandacht verdient, is het diner dat plaatsvindt op donderdag 8 december om 18.00 uur in de Balie. Tijdens dit diner schuif je als Amsterdammer aan tafel bij een vluchteling die vanwege zijn geaardheid naar Nederland is gekomen. Het diner kost € 22,50 per persoon, inclusief drank en dessert. Na de maaltijd vindt er een debat plaats met advocaat Eric Hagenaars en Sandro Kortekaas (LGBT Asylum Support) over de opvang van LHBT-vluchtelingen en kunnen bezoekers om 20.00 uur voor 5 euro in plaats van 9 euro naar de film Out of Iraq (voor bezoekers met een Stadspas, groene stip is dit 2 euro, voor Cineville gratis).

LOCATIES
Amsterdam, De Balie, 7 t/m 11 december
Amsterdam, Bijlmerparktheater, 11 december
Haarlem, Toneelschuur, 11 december
Utrecht, Filmtheater ’t Hoogt, 12 december
Rotterdam, Lantarenvenster, 13 december
Den Haag, Laaktheater, 14 december

 

Lees ook:Debat LHBT Asielzoekers over in De Balie Amsterdam
Lees ook:International Queer & Migrant Film Festival in De Balie Amsterdam
Lees ook:International Queer & Migrant Film Festival 2016
Lees ook:Première Turkse roze film ‘Other Angels’ in de Balie
Lees ook:Zaterdag 17 juni: AIDS-gals Amsterdam Diner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>