Tv-tip: Leve Sotsji! en Out There-II

Woensdagavond zijn er twee programma’s op tv te zien die  de roze medemens en zijn/haar medestanders zal interesseren: ‘Leve Sotsji!‘  en ‘Out There‘. Een week voor de start van de Olympische Winterspelen zendt de De VARA het programma ‘Leve Sotsji!‘ uit, vanaf 20.50 uur op Nederland 2. De VARA wil er even bij stilstaan dat er naast sport ook zoiets als mensenrechten bestaan, iets wat onderdeel van de Olympische gedachte uitmaakt, of zou moeten uitmaken.  Sinds de anti-homowetten in Rusland werden aangenomen, hebben de roze Russen het steeds moeilijker om te leven zoals ze zelf willen.

‘Dat vraagt om een statement: een progressief signaal naar Rusland, maar ook naar onszelf’, aldus de makers. ‘Waarom vinden veel Nederlanders het prima dat we naar de Spelen gaan en een zware afvaardiging erheen sturen? Wat zegt dat over ons? Waarom maken wij geen grote vuist?’ Arthur Japin gaat op pad en onderzoekt homorecht en homohaat in Rusland, maar ook in Nederland. We doen onszelf voor als tolerant, maar is die tolerantie niet flinterdun? Om 23.00 uur volgt ook op Nederland 2 de tweede aflevering van ‘Out There’ (trailer: klik hier). Stephen Fry trekt eropuit om homorechten en homohaat all over the world te onderzoeken.

Lees ook:COC start petitie tegen zware delegatie naar Sotsji
Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji
Lees ook:Ook Neelie Kroes vindt delegatie Sotsji te zwaar
Lees ook:Hoe gaat roze Nederland protesteren tegen Sotsji?
Lees ook:Coca-Cola plaatst roze protestfoto’s op eigen website

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>