Kink is van alle tijden

Kink is hip, BDSM is hot. De 50 Tinten Grijs hype is nog niet voorbij. Maar kink is van alle tijden. Dat bewijst een filmavond in Filmhuis Cavia in Amsterdam op woensdag 14 november 2012. Tijdens deze avond duiken we de geschiedenis in met de korte fetishfilm ‘Dressing for Pleasure’, meldt de aankondiging, over gewone mensen met een verlangen naar rubber en leer. Deze underground documentaire over de Britse leer/rubberstroming in de jaren 70 inspireerde de punkscene van de jaren 70 en 80 en was van grote invloed op modeontwerpers als Vivienne Westwood.  

In de tweede film van de avond volgen we de Australische fetish-fotograaf Noel Graydon in zijn werk en privé-leven in de Australische kinkscene. Liberty in Restraint is nog altijd een van de weinige documentaires die zo diep ingaat op alle aspecten van BDSM. Onze gast van vanavond is Marijke Vonk. Kink-educator, seksuoloog en psycholoog i.o. Ze zal onder andere vertellen over de kink scene in Nederland en over hoe men vanuit de psychologie kijkt naar BDSM.

Praktisch
Waar: Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52
Wanneer: woensdag 14 november
Hoe laat: 20.00 uur
Hoe veel: 4 euro, reserveren via [email protected]

Lees ook:Get a Kink! – BDSM 101 workshop for queers
Lees ook:Héy, er zit een knop op je tv..
Lees ook:The House of NYX presenteert Lady Bunny op woensdag 5 november
Lees ook:Mosse Lezing over BDSM in Italië op 12 maart in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen Retro – het beste uit 20 edities in Filmhuis Cacia

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kink is van alle tijden

  1. offshore corporations

    Kink kiest er ook voor om deze weg te bewandelen. In september 2003 worden er door toenmalig Kink FM-directeur Hoogesteijn nieuwe samenwerkingsverbanden met diverse partners aangekondigd. Deze woorden worden op 1 december 2003 al ingevuld door de samenwerking met het tijdschrift OOR. In de nieuwe programmering wordt elke maandagavond de Moordlijst uitgezonden. Dit is de alternatieve hitlijst die OOR al jarenlang publiceert. De presentatie van het programma komt in handen van Isabella Brinkman. Twee jaar lang is de Moordlijst te horen op Kink. Er wordt uiteindelijk mee gestopt, omdat de hitlijst te ontoegankelijk wordt. Vervolgens gaat Kink samenwerken met platenspeciaalzaak Van Leest en zo ontstaat de Droomlijst, die op zaterdagmiddag wordt uitgezonden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>