Serious Request zamelt geld in voor aidswezen

Zaterdag 18 december  doet prinses Margriet het Glazen Huis van 3FM op slot. Dit jaar staat de 7e editie van Serious Request op de Markt in Eindhoven. Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich tot en met vrijdag 24 december zonder eten opsluiten in een glazen studio en maken er non-stop live radio. Doel van de actie is dit jaar zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van hiv/aids in Afrika: kinderen van wie de ouders zijn overleden aan de gevolgen van aids.

Prinses Margriet is vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Luisteraars kunnen tegen betaling een plaatje aanvragen of bij het Glazen Huis geld inleveren dat ze met eigen acties hebben ingezameld. Tot nu toe verdubbelde de regering het eindbedrag, maar de nieuwe regering bezuinigt en geeft niets: dat maakte de staatssecretaris op 8 december bekend. Serious Request is te volgen op internet, op 3FM en live bij BNN op Nederland 3. Ook andere landen hebben inmiddels een Glazen Huis: in Zweden en Zwitserland gingen de deuren op 13 december op slot, in België, Kenia en Nederland op 18 december.

Lees ook:Homohuwelijk hoogtepunt Glazen Huis
Lees ook:Dance4Life in de Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Queen was not amused over inzet Diana tegen aids
Lees ook:Prinses Mabel krijgt zaterdag Duitse prijs voor strijd tegen aids
Lees ook:Wereld Aids Dag 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>