Tv-tip ‘Help! Een homo in de klas’

Maandag 13 december 2010 zendt HUMAN van 23.00 tot 23.50 uur op Nederland 2 de documentaire ‘Help! Een homo in de klas’ uit. Daarin worden voorlichters van het COC een jaar lang gevolgd en is te zien hoe middelbare scholieren anno 2010 denken over homoseksualiteit. Nog altijd een gevoelig onderwerp: zoals blijkt uit de uitzending, gemaakt door HUMAN, Humanistisch verbond, de Dialoog en het COC.

 

Als Claudia van Deudekom in haar omgeving vertelt dat ze vanuit het COC voorlichting op scholen geeft over homoseksualiteit, krijgt ze de meest uiteenlopende reacties, van ‘Moet dat nou nog wel?’ tot ‘is dat niet gevaarlijk met al die allochtonen in de klas?’ Daarom wilde ze voorlichtingslessen op film vastleggen, om te laten zien wat zich in de klassen afspeelt. Samen met regisseur Doesjka van Hooogdalem volgde ze een jaar lang voorlichters in de regio Amsterdam. De camera staat middenin de groep en volgt de leerlingen in hun reacties op verhalen van voorlichters. ‘Als ze één ding duidelijk maken dan is het wel dat geven van voorlichting nog steeds broodnodig is’, meldt de aankondiging.

Lees ook:Help! Een homo in de klas
Lees ook:Presentatie voorlichtingsfilm ‘Wie van de drie’
Lees ook:COC Amsterdam breekt record homovoorlichtingen
Lees ook:Delftse Werkgroep Homoseksualiteit wil meer voorlichting op scholen
Lees ook:Aandacht voor homojongeren bij Lieve Paul

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tv-tip ‘Help! Een homo in de klas’

  1. Rooden Rick

    Respect voor als deze mannen en vrouwen die het geduld opbrengen de torenhoge vooroodelen te doorbreken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>