Boek over lesbische christenen in Europa

Op zaterdag 23 oktober 2010 verschijnt het boek ‘Hoor onze stem!’ met verhalen van vrouwen: lesbische christelijke vrouwen, uit heel Europa en van alle leeftijden. Persoonlijke ontboezemingen uit Nederland en 25 andere Europese landen schetsen de herkenbare en soms schokkende positie van lesbische christelijke vrouwen in Europa. Uitgever Ineke Lautenbach zette zich  in om de verhalen toegankelijk te maken voor Nederland. ‘De kracht van het boek zit in de verhalen: vrouwen die openhartig vertellen over hun gevoelens. Een leerzaam en intens boek, dat ogen kan openen en levens kan veranderen’ (bron: persbericht).

 

Het boek wordt gepresenteerd tijdens het vrouwenweekend van Netwerk Mirre op 23 oktober 2010 in Zenderen. In het boek zijn verhalen verzameld van Europese vrouwen uit verschillende christelijke stromingen: katholiek en protestant, luthers en calvinistisch, orthodox en pinkstergemeente. Maar ook een ex-jehova’s getuige en een ex-Mormoonse doen hun verhaal en vrouwen die vanuit een christelijke achtergrond in de islam en het boeddhisme terechtkwamen. Het zijn vrouwen die midden in het leven staan. Vrouwen die alleen zijn of een relatie hebben en soms ook kinderen. Vrouwen van 20 tot 65 jaar. De verhalen zijn verzameld door de Noorse journaliste Randi O. Solberg. Het boek verscheen in 2004 voor het eerst in het Engels (Let Our Voices Be Heard) en in 2008 in het Duits (Que(e)r durch Europa).

 

De Nederlandse uitgever Ineke Lautenbach belegde twee jaar geleden op een vrouwenweekend van Netwerk Mirre een workshop. Haar idee was: als veel mensen één of twee verhalen vertalen, dan moet het lukken om een selectie uit het boek in het Nederlands uit te brengen. Een van de bezoekers, Marianne Welten, was enthousiast. Haar eerste vertaling was snel gereed en succesvol, waarna zij vroeg om alle verhalen naar het Nederlands te mogen vertalen. En nu ligt er een boek. Met stuk voor stuk boeiende verhalen, herkenbaar en tegelijkertijd vaak schokkend. Het boek heeft mensen de ogen geopend. Vooral in Oost-Europa zijn er vrouwen die er door dit boek achter komen dat ze niet alleen zijn en op zoek gaan naar anderen. Het boek heeft levens veranderd.

 

Ineke Lautenbach, Uitgeverij Esuberanza

Titel: Hoor onze stem!

Auteur: Randi O. Solberg (redactie)

ISBN 978-90-8883-007-5

Prijs € 15,=

Lees ook:Alliantie christelijke roze organisaties sluit projectperiode af
Lees ook:Twee vrouwen van Mulisch taboe in Barneveld
Lees ook:Streng gereformeerden gaan op roze gebied terug in de tijd
Lees ook:Boekpresentatie ‘We are family’
Lees ook:Kleuterleidster klaagt chef aan die haar ontsloeg omdat ze geen ‘homoverhaaltjes’ wilde voorlezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>