Campagne voor homohuwelijk hit op YouTube

De Ierse mensenrechtenorganisatie Marriage Equality heeft een campagne gelanceerd, met als doel in ieder geval partnerschapregistratie in Ierland voor mekaar te krijgen, en het liefst het burgerlijk huwelijk open te stellen voor iedereen. Binnenkort buigt het Ierse parlement over deze zaak. Op YouTube is het filmpje ‘Sinead’s Hand’ te zien.

Daarin vraagt een man (acteur Hugh O’Connor) iedereen om zich heen of hij met Sinead mag trouwen. Sinead is een veel voorkomende Ierse meisjesnaam. Aan het eind van het filmpje verschijnt de vraag: ‘Hou zou jij je voelen als je vier miljoen mensen toestemming moest vragen om te trouwen? Ierse homo’s en lesbo’s kunnen dat niet.’ Het filmpje, inmiddels al ruim 110.000 keer bekeken, werd gelanceerd tijdens GAZE 2009, het Gay filmfestival dat begin augustus in Dublin plaatsvond.

Lees ook:Sinead O’Connor wil met vrouwen daten omdat ‘het met mannen niet werkt’
Lees ook:Ontroerende video voor ja-campagne referendum homohuwelijk in Ierland
Lees ook:Gebronsde adonis Rick Brandsteder op de cover van L’HOMO
Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in
Lees ook:Apocalyps dreigt als Ierland homohuwelijk toestaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>