Roze Lieverdje 2012 voor Dolly Bellefleur

IMG_20160522_122635Dolly Bellefleur heeft het Roze Lieverdje 2012 gewonnen. Dinsdag 14 februari kreeg ze het beeldje op het Amsterdamse Spui, de plek waar het ‘echte’ Lieverdje staat. Sinds vijf jaar reikt  GroenLinks-Amsterdam de prijs uit aan een Amsterdammer die zich stevig inzet voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Sinds 25 jaar slaat Dolly als ‘Frau Antje van het verkeerde kantje’ geen bijeenkomst, feestje of herdenking over.

 

‘Met haar zelfgeschreven teksten weet Dolly zich zowel bij roze als niet-roze Amsterdammers een gevoelige snaar te raken. Of het publiek nou uit serieuze ambtenaren bestaat, uit vrolijke senioren of uit nieuwsgierige kinderen van roze ouders, Dolly maakt er een feestje van’, aldus het juryrapport over de hoofdstedelijke diva. ‘De jury is blij met een entertainer als Dolly, in een tijd waar niet iedereen meer vanzelfsprekend opvallend en zichtbaar roze durft te zijn. Met haar indrukwekkende benen waar geen einde aan komt en haar soms hysterische outfits is Dolly niet meer weg te denken uit Amsterdam.’ Opmerkelijk is dat Dolly haar personality-on-stage en privé-persoon strikt gescheiden houdt, dit in tegenstelling tot menig andere travo-act. Bovendien heb ik de diva nog nooit op playbacken betrapt: ze zingt al haar nummer live. Dat doen veel optredende travo’s haar niet na: ook dat is een compliment waard.

Lees ook:Love-in bij het Lieverdje op het Spui in Amsterdam
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend
Lees ook:Dolly Bellefleur genomineerd voor Roze Lieverdje 2012
Lees ook:Lady Galore wint Roze Lieverdje
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>