Europese expositie ‘Rex Uncensored’ in Amsterdam

IMG_20160511_190451Vrijdag 4 april opent galerie CNCPT13, Prinsengracht 266 in Amsterdam, de eerste Europese expositie van Amerika’s meest controversiële, maar nog altijd stug volhoudende kunstenaar Rex, ‘REX UNCENSORED’. Kunstenaar Rex behoort door zijn onnavolgbare pointillistische techniek, tekenen door minuscuul te stippen met pen en Oostindische inkt, tussen de grote kunstenaars van de afgelopen halve eeuw.

Zijn werk heeft wereldwijd mensen verrukt, maar ook verontwaardigd. Maar zijn maatschappelijk verfoeide thema’s maakten dat hij zowel buiten de categorie kunst als uit de commerciële porno werd gehouden. Het werk van Rex zal in galerie CNCPT13 tentoongesteld worden. Naast werk uit zijn 40-jarige oeuvre, heeft de expositie de wereldprimeur met een nieuw werk, gemaakt in Amsterdam. De werken zijn te zien tot en met 1 mei.

Lees ook:Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov
Lees ook:Make a statement – Vrijheid en coming out in Groningen
Lees ook:Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert ‘Legends Passed’
Lees ook:Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’
Lees ook:Expositie Snowwhite & Sherazade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>