GaLA koor zoekt zangers en zangeressen voor Johannes Passion

IMG_20160524_151132Het GaLA koor (Gay and Lesbian Amsterdam koor), is een nieuw roze koor in Amsterdam: het eerste roze klassieke koor van Nederland. GaLA koor richt zich op grote klassieke werken voor koor en orkest, waarbij roze componisten zeker niet worden vergeten. Het eerste project is de Johannes Passion van J.S. Bach in maart met professionele solisten en orkest (2015: klik hier). GaLA koor staat open voor iedereen van 20 tot 60 jaar en  repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Amsterdam. Na een auditie word je toegelaten tot het koor. De audities vinden plaats op de tweede en derde donderdagavond van september.

Aanmelding of vragen:

[email protected], 06-45418088

[email protected], 06-16120151.

Nederland kent weinig gemengde roze koren en geen enkele met een puur klassiek repertoire. Er bestaan genoeg clichébeelden over homo’s en lesbo’s als het gaat om gedrag, uiterlijk en (slechte) smaak. GaLA wil daar tegenwicht aan bieden door goede artistieke prestaties neer te zetten en op die manier te werken aan zichtbaarheid en een genuanceerd beeld. Daarnaast (zeker zo belangrijk) is er onder homoseksuelen nog steeds behoefte aan veilige havens en gemeenschapszin. Samen muziek maken verbindt.

Laurens Runderkamp (bas) zingt al ruim tien jaar in goede amateurkoren. Hij organiseert grote culturele projecten in het buitenland en zit in het bestuur van De Kringen. Laurens wil zich sterk maken voor dit koor, omdat hij gelooft in de verbindende kracht van muziek en denkt dat op het gebied van homo-emancipatie nog veel te bereiken is en dat GaLA daarbij een belangrijke rol kan spelen. Dirigent Yt Nicolai studeerde aan het conservatorium van Enschede. Vanaf het begin van haar studie leidt zij diverse koren. Zij doceert onder meer op het conservatorium van Enschede, dirigeerde Een eigen hooglied, dat Willem Wilmink en Wim Beunders voor het jubilerend COC schreven. Van 2001 tot 2008 leidde zij Studentenkoor Amsterdam. Sinds haar studietijd is ze betrokken bij de homobeweging. Ze wil met de oprichting van dit koor haar professionele kwaliteit verbinden met haar idealen.

Lees ook:Galakoor zingt Messiah van Händel
Lees ook:Enschede zoekt roze modellen voor billboard
Lees ook:Double Rose: dubbel concert van homo-lesbokoren
Lees ook:Galakoor zoekt zangers met passie!
Lees ook:Roze Korenfestival Deventer

1 Reacties // Reageer

One thought on “GaLA koor zoekt zangers en zangeressen voor Johannes Passion

  1. Rozenkoor

    Het Rozenkoor, het oudste homo en lesbo koor in Amsterdam (21 jaar) feliciteert het GaLA koor met haar oprichting! Heel veel succes gewenst met dit initiatief. WIJ kijken uit naar jullie eerste concert!

    Met Roze(n) groet,
    George Holstein
    voorzitter Rozenkoor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>