Is ‘Mooi! Weer de Leeuw’ wel zo leuk?

IMG_20160518_105644Paul de Leeuw werd mannelijke tv-presentator 2007 en won de Zilveren Televisier Ring, maar de gouden ring voor het beste tv-programma ging aan zijn neus voorbij. Zijn ‘Mooi! Weer de Leeuw’ legde het af tegen ‘De wereld draait door’ van Matthijs van Nieuwkerk. Gisteravond werd pijnlijk duidelijk waarom: de show van De Leeuw was gewoon niet leuk.    

Bij ‘Mooi! Weer de Leeuw’ mailen kijkers een wens. De redactie pikt de leukste eruit en nodigt de inzenders uit naar de studio te komen. Het succes van de show hangt af van die wensen, maar ook van de indieners. De redactie weet uiteenlopende wensen ludiek aan elkaar te koppelen, maar als het publiek niet enthousiast meegaat, moet De Leeuw life alles uit de kast halen om de vaart erin te houden. 

Het begon veelbelovend: Paul de Leeuw kwam op in zwarte gala jurk, beet het publiek toe ‘Had maar op mij gestemd’ en riep dat de kijkers alvast konden bellen om op hem te stemmen voor de ring van 2008. Maar de life show ontpopte zich tot dé nachtmerrie van iedere showmaster: fout op fout, een slapend productieteam en een inert publiek.

Vorige week zaten twee norse pubers op de eerste rij. Toen De Leeuw vroeg: ’Jullie vinden er geen reet aan, hè’, bleken het twee Duitse tienertjes te zijn, die geen woord verstonden. Ze waren gekomen voor een zangduo aan het eind van de show. Paul betrok ze er af en toe bij: vergeefs. Ze staarde hem telkens dom aan en vroegen: ‘Bitte?’ Hij had ze de studio uit moeten bonjouren!


 

Gisteren wilde een meisje haar 16e verjaardag vieren, zoals in een serie bij MTV te zien is. Ze werd opgetut, kreeg een baljurk aan, vriendinnen en vrienden waren opgetrommeld: verrassing ten top, zou je zeggen, maar de pubers stonden elkaar als stuurse hansworsten aan te staren. Het is hier geen Amerika, waar vrouwen gillend op hun stoel zitten te soppen, als Oprah roept dat er een cadeautje onder hun stoelen ligt, maar dit was niet om aan te zien: De Leeuw wist de tienertjes niet vooruit te branden. 


Een dame was ontevreden met kaartjes voor de show van De Leeuw in het Gelredome, een man wilde in een auto op twee wielen de bocht door, een dame wilde trommelen met een Japanse groep en een omaatje wilde leren E mailen met haar zussen in Canada. De waaghals zat uiteindelijk niet achter het stuur, maar op de achterbank achter de stuntman, het trommelvrouwtje kwam niet verder dan spastisch kindergedreun en de Japanse dametjes bleken Chinezen, die geen woord Engels verstonden. 

Omaatje kreeg via Internet contact met haar zussen, maar pas nadat De Leeuw tot driemaal had geroepen: ‘Kan iemand even komen helpen’. Hij moest de hele show alle zeilen bijzetten, ter plekke improviseren om er wat van te maken. Het is best grappig als iets misgaat, maar een crime als een show één aaneenrijging van blunders en technische missers wordt en het publiek op een wassenbeeldententoonstelling lijkt. 


De leadzanger van de jazzgroep aan het einde van de show zei: ‘Ik heb nog nooit aan zo’n weird show meegedaan.’ Weird? Het was een giga-flop. De regie moet het publiek van tevoren opwarmen en de wensindieners op het puntje van hun stoel zien te krijgen. Voor de uitzending van ‘De wereld draait door’ schijnt iemand de toe-schouwers te enthousiastmeren. Voor de Oprah-show - en waarschijnlijk voor elke grote amusementsshow – ongetwijfeld ook. Misschien dacht Paul de Leeuw gisteren héél even: ‘Had ik maar een ander vak gekozen’. En anders zat hij na afloop in de kleed-kamer vast en zeker te brullen van ellende. Arme Paul. 
(De Leeuw staat 3-8 november met Symphonica Rosso in het Gelredome in Arnhem; www.gelredome.nl)

Lees ook:Paul de Leeuw wint Televisier-Ring
Lees ook:Paul de Leeuw beste mannelijke tv-presentator
Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live
Lees ook:Paul de Leeuw schittert in marathonshow
Lees ook:Jos Brink geëerd op Televisier-Ring Gala

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Is ‘Mooi! Weer de Leeuw’ wel zo leuk?

  1. erik feenstra

    Jawel, Mooi! Weer de Leeuw is wèl leuk!
    Ik geef het toe: misschien was ik wat voorbarig: ‘The Day After’, het zondagse vervolg op de zaterdagshow, was een super geslaagde revanche op de flop van gisteren. Geestig, ontroerend, verrassend, snel: alles klopte. Het was een genot om naar te kijken. Zelfs het tienertje dat 16 werd, zat prominent op de achtergrond te stralen. Alleen jammer van die twee chagrijnige vriendinnetjes naast haar: die waren óók steeds in beeld.

      /   Reply  / 
  2. Giovanni Nijenhuis

    Paul de Leeuw heeft al zijn prijzen méér dan verdient. Hij kan soms grof zijn jah, maar hij is ook vernieuwend, nuchter, staat typisch voor datgene waar Holland trots op was, nog zou moeten zijn…: pal voor acceptatie, en dat zit van binnen.

    ♥ Giovanni

      /   Reply  / 
  3. Pieter

    Mooi weer de leeuw! Is een heel goed concept om mensen in het zonnetje te zetten, op een grappige en energieke manier. Dat de show’s soms een beetje chaotisch is en dat het niet allemaal goed loopt is Paul’s manier van presenteren dat geeft een hele leuke charme aan dit progamma.
    Paul is grof maar als het te grof is geweest neemt hij wel zijn worden terug, dus hij weet wat die zegt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>