US Admiraal wil af van verbod op homo’s

De hoogste militair in het Amerikaanse leger, admiraal Mike Mullen, wil dat homo’s en lesbo’s niet langer in de krijgsmacht worden geweigerd. Mullen, voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, zei gisteren op de hoorzitting van de commissie van de senaat, dat het opheffen van de wet uit 1993 ‘the right thing to do’ was. In die  Don’t Ask Don’t Tell wet mogen homo’s en lesbo’s het land dienen, zolang ze hun geaardheid verzwijgen. Hij zei erbij, dat hij uitsluitend namens zichzelf sprak, maar voegde eraan toe moeite te hebben  met beleid ‘dat mensen dwingt te liegen over zichzelf, om hun medeburgers te mogen beschermen’.

 

Hij vertelde tijdens de hoorzitting dat het Pentagon (het Amerikaanse ministerie van Defensie) een jaar nodig zal hebben om het verbod op te heffen. Vorige week beloofde president Obama tijdens zijn State of the Union (de Amerikaanse troonrede) dit jaar een einde aan de wet te maken. Dat zal hij niet halen, wanneer het Pentagon denkt daar een jaar voor nodig te hebben. De wet kwam er onder president Clinton: het was een slap compromis op een poging het verbod totaal te schrappen. Sinds de wet in werking trad, zijn er zo’n 13.000 homo’s en lesbo’s uit de militaire dienst ontslagen.

Lees ook:Obama wil af van verbod homo’s in leger
Lees ook:Obama noemt voor het eerst LBT’s in zijn State of the Union
Lees ook:Amerikaanse leger kan homoverbod afschaffen
Lees ook:Republikeinen torpederen plan gelijke rechten homomilitairen
Lees ook:Oud-generaal heeft spijt van antihomo uitspraken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>