Roze Ouderen debat in Enschede

Zondagmiddag 29 november 2009 vindt in Enschede een debat plaats ‘Roze Ouderen nu en in de toekomst’. Het gaat deze middag vooral om aandacht voor roze ouderen. Wie zijn zij? Wat zijn hun knelpunten en uitdagingen? Wat is de rol van de politiek, van de instellingen, van de doelgroep zelf? Uit onderzoeken blijkt dat met name oudere homo’s en lesbo’s vaker te kampen hebben met eenzaamheid dan hetero’s. De maatschappij is ingericht op de behoeftes van hetero’s. Hoe doorbreek je dat taboe? Hoe richt je maatschappelijke instellingen in op oudere lesbo’s en homo’s en in hoeverre zijn ze daarvoor zelf verantwoordelijk? 

Josee Rothuizen van Kenniscentrum Movisie verzorgt een presentatie, net als Mark Melenhorst namens COC Twente-Achterhoek en de Roze Loper. De discussie wordt gevoerd met onder andere PvdA gemeenteraadslid Carla Neijhoft, CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, vertegenwoordigers van migrantenorganisaties, ouderenbonden, woon –en zorgcentra.  Het Debatcentrum voor Oost Nederland, Debat aan de Markt Enschede (op hun site kunt u reageren op stellingen en polls), organiseert het debat van 15.00 tot 17.00 uur in Prismare in Roombeek, Roomweg 167-d in Enschede. De toegang is gratis (bron: persbericht).

Lees ook:Honderdduizend ouderen zijn homo of lesbo
Lees ook:Roze brunch voor ouderen tijdens Gay Pride
Lees ook:GroenLinks wil meer aandacht voor oudere homo’s
Lees ook:Roze verkiezingsdebat bij COC Amsterdam
Lees ook:COC Limburg organiseert debat alternatieve woonvormen voor lhbt-ouderen in Glaspaleis Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>