Twaalfjarige jongste transseksueel ooit

Een jongetje van twaalf in Groot-Brittannië weet het zeker: hij wil meisje worden. Daarmee is hij een van de jongste transseksuelen ter wereld. Na heftige discussies lieten zijn ouders toe dat hij deze zomer als meisje rondliep. Het was onder  scholieren en leraren bekend dat hij als meisje door het leven wil gaan. De school kwam onder vuur te liggen van ouders, die verbolgen zijn dat ze ‘niet van tevoren een brief van de schoolleiding ontvingen’, aldus dagblad The Sun.

 

De ouders hebben inmiddels politiebescherming gekregen, uit angst te worden bedreigd. Mermaid, een groep voor jongeren ‘met gender varianten’, zei dat ‘scholen soms goed zijn voorbereid, maar er soms helemaal niet mee kunnen omgaan, zoals in dit geval. Er is medische hulp beschikbaar: wat nodig is, is meer algemeen begrip en vroegtijdige medische behandeling. In Groot-Brittannië mogen medicijnen, die verdere puberteit tegenhouden, alleen worden toegediend wanneer de puberteit in feite al voorbij is (met 16 jaar). Volgens Nederlandse maatstaven kunnen ze met de remmers beginnen als ze 12 of 13 zijn. Die standaard wordt nu ook in onder andere Amerika en Duitsland gevolgd.’ Eerder dit jaar was de Duitse Kim Petras (geboren als Tim) met 16 jaar de jongste transseksueel ter wereld.

Lees ook:België zet ‘homo-genezende’ imam op lijst meest gezochte criminelen
Lees ook:Enquête transmannen over ervaringen met medische behandeling
Lees ook:STOP AIDS NOW: ‘aids nog lang niet dood’
Lees ook:IJsfabrikant steunt homohuwelijk
Lees ook:Transseksueel houdt succesvolle hongerstaking

1 Reacties // Reageer

One thought on “Twaalfjarige jongste transseksueel ooit

  1. Bas

    Ik denk dat dit verkeerd geformuleerd of begrepen wordt.
    Iemand van 12 jaar is zeker niet de jongste transseksueel.
    Wordt het niet bedoeld dat zij als jongste begonnen is met de transitie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>