Homofobe moord op Britse consul in Jamaica

Een Britse honororary consul is woensdag vermoord aangetroffen in zijn huis in Jamaica, nadat een buurman had gemeld dat de hele nacht een lamp in het huis was blijven branden. De politie denkt dat het om een homofobe misdaad gaat. De 65-jarige John Terry werd met ernstige hoofdwonden en een koord om zijn nek aangetrokken. Hij zou met een lamp op hoofd en bovenlichaam zijn geslagen, maar onderzoek wees uit dat hij is door wurging om het leven kwam. Er lag een briefje op het bed met ‘batty man‘ erop geschreven: een term die vaak wordt gebruikt bij homofoob geweld.

 

Verder stond er: ‘This is what will happen to ALL gays’, ondertekend met ‘Gay-Man’. Zijn portemonnee en telefoon zijn gestolen, maar de politie denkt niet dat het een roofmoord was. Hij was de Britse honorary consul in de Montenegro Bay area en hielp sinds twaalf jaar toeristen die in de problemen waren gekomen. Hij zou drie jaar geleden van zijn vrouw en en kinderen zijn gescheiden, die in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston wonen. Het eiland staat bekend als een van de meest homofobe landen ter wereld. Mannen die seks met elkaar hebben, riskeren tien jaar gevangenis of zware werkstraffen. Seks tussen twee vrouwen is legaal, maar ze worden vaak lastig gevallen.

Lees ook:Britse homo in Uganda dreigt te worden veroordeeld vanwege van hem gestolen seks images
Lees ook:Twee homo’s in Senegal zes maanden achter de tralies
Lees ook:Verdachten moord Veenendaalse homo aangehouden
Lees ook:Man Florida beschuldigd van poging tot moord op lesbisch duo en acht kinderen
Lees ook:Politiebord op homoplek bescheiden succesje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>