Honderden Irakese homo’s gemarteld en vermoord

Homo’s hebben geen leven meer in het huidige Irak. Konden ze onder het schrikbewind van Saddam Hussein in relatieve rust hun leven leiden, nu moeten ze  dag en nacht  voor hun eigen veiligheid vrezen. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een zojuist uitgekomen rapport: ‘They Want Us  Exterminated’.  Milities hebben het steeds vaker gemunt op homo’s, ook op mannen die zich in hun ogen homoseksueel, of niet mannelijk genoeg, gedragen. Ze worden aangevallen op straat, maar ook binnen in hun eigen huis zijn ze niet veilig. Naast milities zijn veel mannen bang voor eerwraak van hun eigen families.

Om hoeveel mannen het precies gaat, is niet duidelijk: velen durven geen aangifte te doen. Het geweld tegen homo’s begon een paar jaar geleden in de wijk Sadr-City in de Irakese hoofdstad Bagdad, maar verspreidde zich daarna naar veel andere steden. Human Rights Watch zegt dat de Irakese overheid niets doet om het geweld tegen homo’s te stoppen.

Lees ook:Iranese politie arresteert en foltert willekeurig
Lees ook:Zes homo’s vermoord in sloppenwijk Bagdad
Lees ook:Homoactivist in Kameroen vermoord
Lees ook:LHBT film ‘Out to Win’ met Boris Dittrich & Johan Kenkhuis, zondag 31/01 @ De Balie, Amsterdam
Lees ook:Eindelijk gaat president Widodo achter LHBT-populatie Indonesië staan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>