Lesbisch meemoederschap komt eraan

‘Als twee vrouwen getrouwd zijn en één raakt in verwachting, dan moet de andere het kind adopteren.’ Dat zei minister Plasterk van Emancipatie afgelopen zaterdag op het derde debat van FemFusion. ‘Toen mijn vrouw in verwachting was en onze jongen geboren werd, hoefde ik hem niet te adopteren. Wij zijn getrouwd, dus dat is mijn kind. Nu is dat niet zo, in geen enkel land. Dat gaan wij wel veranderen: Hirsch Ballin (minister van Justitie, red) is ermee bezig.’ Nederland wordt daarmee het eerste land ter wereld, waar meemoederschap bij lesbische stellen automatisch is geregeld, met als bij getrouwde heterokoppels.

 

Plasterk benadrukte het belang van rolmodellen voor lesbo’s: ‘Ik probeer zo vaak mogelijk te vertellen dat het normaal is om lesbisch of homo of biseksueel te zijn. Het moet natuurlijk ook wel uit de mensen zelf komen: jonge meiden op scholen die daar aandacht aan besteden zijn veruit het meest krachtig. Als ik verhaal hoor van mensen die zeggen: ‘Ik wist het eigenlijk op mijn 16e en durfde het pas op mijn 26e aan mijn ouders te vertellen en uit de kast te komen, dan denk ik: ‘Tien jaar van je leven!’ Dat is – denk ik – het belang van rolmodellen dat je denkt: ‘Nou laat ik eens zijn zoals die.’ Prima Toch? En daarvoor is dit denk ik heel belangrijk dat we dit gaan doen.’ Na zijn toespraak opende de minister de Femme 2009 verkiezing. Zangeres Michelle stelde de kandidaten aan het publiek voor. Je schijnt een tientje te moeten betalen, voor je toegang tot de site krijgt en kan zien wie de kandidaten zijn. Wat meer transparantie zou niet misstaan. Het thema van het debat afgelopen zaterdag was immers: zichtbaarheid!

Lees ook:Visum VS ook voor getrouwde homo’s
Lees ook:Drie lesbo’s genomineerd voor Femme 2009 Award
Lees ook:GAY66 Lijsttrekkersdebat: Amsterdam de Vrije Stad, ook voor LHBTI-ers
Lees ook:Coming out van Vlaamse homo minister
Lees ook:Geen adoptiekind uit Oekraïne voor Elton John

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>